BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca din piata dupa active, si-a majorat cifra de afaceri din operatiuni de factoring cu 143% in primele noua luni, pana la 1,66 miliarde lei (455 milioane euro), ca urmare a avansului puternic pe segmentul operatiunilor de factoring international.

La sfarsitul lunii septembrie 2008, cifra de afaceri din operatiunile de factoring ale companiei a ajuns la 1,656 miliarde lei (455 milioane euro), din care suma de 1,12 miliarde lei (308 milioane euro) provine din operatiuni de factoring intern, iar 534 milioane lei (147 milioane euro) din operatiuni de factoring international.

O crestere semnificativa, de 175% fata de aceeasi perioada a anului anterior, se remarca pe segmentul operatiunilor de factoring international, pe fondul "dezvoltarii accelerate a operatiunilor de import".

Operatiunile de factoring de import au inregistrat o crestere anuala de 221,3% comparativ cu perioada similara din 2007.

BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca din Romania, cu active care depasesc 12 miliarde euro. Operatiunile de factoring ale BRD acopereau 40% din piata de profil in 2007, potrivit datelor BRD.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si