Piraeus Bank Romania va calcula dobanzile la creditele in lei acordate clientilor pe baza dobanzii de referinta ROBOR la trei luni din 16 octombrie, de 15,97% pe an, la care se adauga marja bancii, in contextul cresterii puternice a costului imprumuturilor pe piata interbancara, au anuntat reprezentantii bancii.
Decizia Piraeus Bank se va aplica retroactiv, si pentru persoanele care au contractat deja un imprumut de la banca, scrie NewsIn.

"Pentru a atenua efectele negative ale cresterii dobanzilor la credite pe fondul scumpirii imprumuturilor interbancare, Piraeus Bank Romania va mentine ROBOR la nivelul nivelul aplicabil in data de 16 octombrie 2008, 15,97%, pentru 3 luni. Decizia bancii este menita sa asigure clientilor sai posibilitatea respectarii obligatiilor financiare in contextul financiar actual", se arata in comunicatul bancii.

Piraeus Bank Romania avea la jumatatea anului active de 3,95 miliarde euro si vrea sa ajunga la o retea de 180 de sucursale la sfarsitul acestui an. Banca s-a extins, in medie, cu sapte sucursale pe luna in acest an, care a condus la o crestere cu 45% a retelei de unitati fata de sfarsitul anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri