ProCredit Bank a anuntat ca a contractat un credit sindicalizat de 37 milioane euro de la un consortiu de banci comerciale internationale condus de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru finantarea IMM-urilor si a producatorilor agricoli.

Imprumutul are o maturitate maxima de patru ani si va fi acordat in doua transe.

"Fondurile obtinute vor fi folosite pentru a creste portofoliul de credite pentru micii intreprinzatori si producatori agricoli. Intentia noastra este sa sustinem si sa facilitam accesul la servicii financiare si al acelor clienti care sunt in general ignorati de alte banci comerciale", a declarat directorul executiv pentru finante al ProCredit Bank, Marius Sindile.

ProCredit Bank se concentreaza asupra afacerilor foarte mici si intreprinderilor mici si mijlocii si nu promoveaza creditele de consum.

In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002, prin parteneriatul dintre BERD, International Finance Corporation (IFC), membra a grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germana de investitii) si IPC.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
1 din 2 joburi risca sa fie inlocuit de roboti. Mit sau realitate?