Pe piata creditelor financiare nebancare romanesti s-a inregistrat un prejudiciu total de 3,11 milioane lei in intervalul 1 ianuarie 2007 - 31 martie 2008, din care s-a recuperat suma de 951.264 lei, a declarat seful directiei de investigare a fraudelor din cadrul IGPR, comisarul sef Dan Bucur.
"Au fost declansate si finalizate la nivel local un numar de 172 actiuni de identificare a situatiilor de incalcare a legislatiei specifice", a spus Bucur.

El a explicat ca au fost solutionate 676 dosare penale, fiind cercetate 2.130 persoane care au savarsit 2.950 infractiuni in acest domeniu, in special infractiuni de inselaciune, fals si uz de fals.

Bucur a mentionat ca, printre principalele moduri de operare identificate de politie se afla falsificarea documentatiei stabilite de Banca Nationala a Romaniei, in vederea obtinerii de la aceasta a actului care atesta inregistrarea si permite desfasurarea activitatii de creditare ca institutie financiara nebancara.
De asemenea, s-a constatat in unele cazuri ca operatiunile privind leasingul financiar in Romania se desfasurau fara autorizatia Bancii Nationale a Romaniei.

Politia a mai sesizat falsificarea bilanturilor si conturilor de profit si pierdere, in vederea inselarii firmelor de leasing prin achizitionarea de utilaje si autoturisme.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri