International Finance Corporation (IFC) va semna saptamana viitoare un acord de finantare cu o alta banca din Romania si poarta discutii pentru finantarea tuturor bancilor pe care le are in portofoliu, prezente pe piata romaneasca, a spus vicepresedintele IFC, Jyrki Koskelo.
"Purtam discutii cu peste cinci banci, unele vor credite, iar altele vor alte produse. Semnam saptamana viitoare cu una din banci, insa, avand in vedere ca impactul crizei financiare internationale nu s-a simtit inca puternic pe piata din Romania, ne asteptam sa fie o mai mare nevoie de finantare in perioada urmatoare", a spus Koskelo.

El a adaugat ca finantarile se vor face si in lei si in euro.

Banca Transilvania (BT) a inceput discutiile pentru finantare cu IFC - divizia financiara a Bancii Mondiale - acum noua luni, insa Koskelo a spus ca exista banci ce au inceput discutiile in ultimele doua saptamani.

"Depinde de ce se petrece si pe restul pietelor internationale. Daca va exista o nevoie mai mare in Romania, vom lua in considerare si alte finantari", a precizat Koskelo, care a adaugat ca stabilitatea pe piata din Romania depinde si de deciziile pe care le va lua banca centrala.

Declaratia a fost facuta in cadrul conferintei de presa de semnare a acordului pentru o facilitate de credit in valoare de 102,5 milioane euro acordata Bancii Transilvania printr-un imprumut sindicalizat aranjat de IFC.

Banca Transilvania intentioneaza sa acorde clientilor microintreprinderi si IMM-uri 150.000 de credite, in valoare de 3 miliarde dolari, pana la sfarsitul lui 2013. Portofoliul finantarii pentru locuinte ar trebui sa ajunga la 910 milioane dolari, prin acordarea a 12.000 de credite pana la finalul anului 2013, au precizat reprezentantii bancii.

La jumatatea acestui an, Banca Transilvania gestiona active in valoare de 15,8 miliarde lei (4,3 miliarde euro) si avea o retea de 510 unitati. Banca Transilvania a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 111,5 milioane lei (30,4 milioane euro), in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri