Compania isi incepe activitatea pe piata autohtona in urma unei investitii initiale de 7 milioane de euro, urmand ca in anul 2010 sa ajunga la un capital social de 20 de milioane de euro, a declarat Sanziana Maioreanu, CEO Signal Iduna Asigurari de Viata

"Piata asigurarilor private de sanatate creste anual cu 20 -30%, iar in 2008 asigurarea de sanatate este pe primul loc in topul beneficiilor salariale dorite de angajatii romani", a spus Maioreanu.

Clientela targetata a companiei de asigurari sunt persoanele cu venituri medii (aproximativ 500 de euro venit lunar) si peste medie, dar si angajatorii care doresc sa ofere ca beneficii salariale asigurarile de sanatate. Pentru companii, la cererea acestora, produsele oferite pot fi in proportie de 100% personalizate.

Maioreanu a mai spus ca studiile de specialitate realizate de compania Mednet arata ca, in 2008, mai mult de 40% din romani au apelat la consultatii medicale in sistemul privat de sanatate platind pentru acestea cu 73% mai mult decat anul precedent.

Citeste si:

Prin reteaua sa Signal Mediqua Net, compania va oferi servicii de spitalizare in spitalele private din Romania sau in rezervele private din spitale publice ca spitalul Universitar de Urgenta Elias, iar in viitor, in retelele partenere din afara Romaniei.

Compania de asigurari si servicii financiare Signal Iduna a luat fiinta in urma cu 100 de ani fiind fondata de catre organizatia mestesugarilor germani afalandu-se la aceasta data printre primele zece companii din piata asigurarilor din Germania fiind totodata al patrulea asigurator de sanatate ca marime si de asemenea tot pe locul patru in cazul asigurarilor pentru accidente.

La nivel de grup, acesta are 11.734 de angajati, 40 de miliarde de euro active in administrare si este prezenta in afara tarii de origine in Ungaria din 1993, in Polonia din 2001,in Elvetia din anul 2003 si de anul acesta, prin asigurarile de viata, compania este prezenta si in Romania.