Moneda nationala a deschis sedinta de miercuri pe o tendinta de apreciere, castigand peste doi bani in fata euro, pana la 3,6950 lei/euro, in ton cu regiunea, in conditiile unei usoare reveniri a increderii pe pietele emergente, dupa redresarea burselor de valori.

"Observam o usoara tendinta de revenire a leului, care a fost insa moderata fata de aprecierea mai puternica a altor valute din regiune. S-au redresat si bursele, s-a schimbat, pentru moment, sentimentul pietei", a declarat, citat de NewsIn, dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle.

Sedinta a debutat cu cotatii apropiate de cele din seara precedenta, usor sub 3,71 lei/euro, dupa care leul s-a apreciat usor, pana la 3,6890 lei/euro. La ora 10:30, bancile cumparau un euro cu 3,6970 lei si il vindeau cu 3,7040 lei.

Pe pietele internationale, moneda americana a intrat, de dimineata, pe o tendinta de depreciere, de la 1,2627 dolari/euro la cotatii apropiate de 1,28 dolari/euro. Ulterior, euro a pierdut din terenul acumulat, iar la 10:30, ora Romaniei, euro era cotat la 1,2701 dolari.

Dobanzile la depozitele pentru o zi - de tip overnight - se mentin ridicate si "variaza intr-un interval destul de larg, pornind de la 14% pe an pentru bid-uri", spune Birle.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si