Institutia Financiara Non-bancara Next Capital Factoring, unul dintre primii trei jucatori independenti de pe piata locala de factoring, a incheiat recent un parteneriat cu fondul britanic de investitii North Bridge, in urma caruia North Bridge a preluat 29% din participatiile companiei. Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 4 milioane de euro.
„Aceasta este prima investitie a unui fond strain intr-o companie de factoring de pe piata din Romania, destinata prioritar cresterii numarului de clienti prin extinderea volumului de finantari” a declarat Bogdan Rosu, directorul general al Next Capital Factoring. „De asemenea, aceasta colaborare ne permite largirea portofoliului de servicii si o viitoare extindere teritoriala in alte orase importante din tara” a adaugat acesta.

North Bridge este o companie britanica specializata in investitii si corporate finance, prezenta si pe piata romaneasca din anul 2007. Pana la momentul de fata a initiat investitii de peste 60 milioane de Euro in Romania, in domenii precum private equity, agricultura si imobiliare. In afara de aceste trei domenii de expertiza, North Bridge are o vasta experienta internationala in sectoarele de management al investitiilor si corporate finance.

„Am decis sa investim in Next Capital Factoring pentru ca, prin activitatea sa de pana acum, compania a reusit sa se impuna ca solutie la problemele de finantare pentru companiile mici si mijlocii, oferindu-le acestora o oportunitate viabila in conditiile accesului tot mai dificil la creditele clasice” a declarat Jonas Bjerg, Partener in cadrul North Bridge.

Next Capital Factoring este unul dintre liderii pietei locale de factoring, cu un volum total de finantari de aproximativ 5 milioane de euro in 2007. Serviciile Next Capital Factoring reprezinta o metoda simpla si rapida de finantare prin care companiile mici si mijlocii din Romania pot sa-si cesioneze facturile pentru obtinerea rapida de numerar.

„Majoritatea clientilor nostri sunt IMM-uri si antreprenoriate care doresc sa se dezvolte si au nevoie de finantare intr-un timp foarte scurt” a declarat Bogdan Rosu, Directorul General al Next Capital Factoring. „Cred ca supravietuirea IMM-urilor in conditiile economice actuale depinde de masura in care ele reusesc sa valorifice si sa sustina financiar orice oportunitate de crestere, dar si de modul in care reusesc sa-si minimizeze riscurile.”

Next Capital Factoring finanteaza pana la 85% din valoarea facturilor cesionate de clienti, in maxim 24 de ore de la momentul semnarii contractului. „In conditiile lichiditatii scazute de pe piata si al noilor politici restrictive de risc practicate de banci, IMM-urile, mai ales cele nou infiintate, se califica din ce in ce mai greu pentru un credit bancar” este de parere Bogdan Rosu. „Factoringul, insa, nu tine cont de marimea companiei sau vechimea pe piata, ci de relatiile comerciale stabile si solvabilitatea debitorilor”.

Partenerii Next Capital Factoring, companii financiare de renume mondial, ii permit companiei sa furnizeze un pachet complex de servicii, unic pe piata la ora actuala, care include colectarea creantelor clientilor, rapoarte de bonitate privind potentialii parteneri ai clientilor Next, evaluare, verificare si monitorizare a debitorilor si a facturilor, administrarea conturilor de factoring si asistenta pe contracte comerciale.

„Principalele beneficii ale pachetului de servicii pe care il oferim IMM-urilor sunt imbunatatirea fluxului de numerar, prin finantarea imediata a facturilor, dar si minimizarea riscurilor, prin rapoartele de bonitate. Prin aceste rapoarte, furnizam clientilor nostri analize detaliate despre activitatea financiara a companiilor partenere, astfel incat clientii nostri sa poata evalua gradul de risc al colaboratorilor lor”, a precizat Rosu.

Pentru anul acesta, Next Capital Factoring estimeaza un volum total de finantari de peste 4 ori mai mare decat cel acordat anul trecut, pana in jurul valorii de 20 Milioane de Euro, iar pentru 2009 o crestere de 70-80% a acestei cifre. In acelasi timp, compania si-a propus ca pana la finele anului viitor sa inaugureze inca 3 birouri in alte orase importante din tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri