Banca Transilvania (BT) a ajuns cel mai mare emitent de carduri Visa din Romania, cu peste 1,2 milioane de carduri Visa in piata, dintr-un portofoliu de 1,55 milioane de carduri.
BT are in prezent 12,5% din piata cardurilor si o oferta formata din 13 tipuri de carduri: de debit, de credit, respectiv carduri co-branded - pentru segmente diferite de clienti, printre care: oameni de afaceri, medici sau studenti.

"In prezent, Banca Transilvania are in portofoliu 10 produse Visa pentru clienti persoane fizice si companii", a declarat directorul general pentru Romania al Visa Europe, Catalin Cretu.

La jumatatea acestui an, Banca Transilvania gestiona active in valoare de 15,8 miliarde lei (4,3 miliarde euro) si avea o retea de 510 unitati. Banca Transilvania a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 111,5 milioane lei (30,4 milioane euro), in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Intre septembrie 2007 si septembrie 2008, numarul de carduri BT a crescut cu 40%, iar cel al tranzactiilor efectuate cu cardurile BT este mai mare cu 63%. Clientii au inceput sa descopere avantajele folosirii cardurilor la cumparaturi, asa incat utilizarea acestora la comercianti s-a dublat, reprezentand acum 21% din numarul total de tranzactii cu carduri BT", a declarat directorul executiv din cadrul Bancii Transilvania, Gabriela Nistor.

Banca Transilvania are 526 de sucursale si o retea de 750 de bancomate si 10.000 de POS-uri.

Visa Europe este o asociatie de membri, o organizatie detinuta si condusa de cele 4.500 banci membre din Europa, care a fost incorporata in 2004. In octombrie 2007, Visa Europe a devenit independenta de noua organizatie globala Visa Inc. cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa.

Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si Visa/Plus este una dintre cele mai mari retele de bancomate din lume care furnizeaza numerar in monedele nationale a peste 170 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri