Banca Transilvania (BT) a ajuns cel mai mare emitent de carduri Visa din Romania, cu peste 1,2 milioane de carduri Visa in piata, dintr-un portofoliu de 1,55 milioane de carduri.

BT are in prezent 12,5% din piata cardurilor si o oferta formata din 13 tipuri de carduri: de debit, de credit, respectiv carduri co-branded - pentru segmente diferite de clienti, printre care: oameni de afaceri, medici sau studenti.

"In prezent, Banca Transilvania are in portofoliu 10 produse Visa pentru clienti persoane fizice si companii", a declarat directorul general pentru Romania al Visa Europe, Catalin Cretu.

La jumatatea acestui an, Banca Transilvania gestiona active in valoare de 15,8 miliarde lei (4,3 miliarde euro) si avea o retea de 510 unitati. Banca Transilvania a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 111,5 milioane lei (30,4 milioane euro), in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Intre septembrie 2007 si septembrie 2008, numarul de carduri BT a crescut cu 40%, iar cel al tranzactiilor efectuate cu cardurile BT este mai mare cu 63%. Clientii au inceput sa descopere avantajele folosirii cardurilor la cumparaturi, asa incat utilizarea acestora la comercianti s-a dublat, reprezentand acum 21% din numarul total de tranzactii cu carduri BT", a declarat directorul executiv din cadrul Bancii Transilvania, Gabriela Nistor.

Banca Transilvania are 526 de sucursale si o retea de 750 de bancomate si 10.000 de POS-uri.

Visa Europe este o asociatie de membri, o organizatie detinuta si condusa de cele 4.500 banci membre din Europa, care a fost incorporata in 2004. In octombrie 2007, Visa Europe a devenit independenta de noua organizatie globala Visa Inc. cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa.

Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si Visa/Plus este una dintre cele mai mari retele de bancomate din lume care furnizeaza numerar in monedele nationale a peste 170 de tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Razboi pe fata pe marginea comisionului interbancar! Si consumatorul?