Supravietuirea IMM-urilor in conditiile economice actuale depinde de masura in care ele reusesc sa valorifice si sa sustina financiar orice oportunitate de crestere, spune directorul general al Next Capital Factoring, Bogdan Rosu.
Modul in care reusesc sa isi minimizeze riscurile este important pentru IMM-uri, iar factoringul poate ajuta in aceasta perioada.

El a aratat ca, in contextul lichiditatii scazute de pe piata si al noilor politici restrictive de risc practicate de banci, IMM-urile, mai ales cele nou-infiintate, se califica tot mai greu pentru un credit bancar.

Next Capital Factoring este o institutie financiara nebancara (IFN), autorizata de Banca Nationala a Romaniei in noiembrie 2006, specializata in operatiuni de factoring pentru companii mici si mijlocii din Romania.

Next Capital Factoring finanteaza pana la 85% din valoarea facturilor cesionate de clienti in maxim 24 de ore de la momentul semnarii contractului, iar restul banilor sunt primiti la scadenta facturilor.

Comisionul de factorig si dobanda perceputa de Next Capital variaza intre 2% si 5% din valoarea creantei in functie de termenul de finantare. Dobanda este calculata in functie de dobanda de referinta ROBOR la trei luni, plus o marja perceputa de companie.

"Nu am avut pana acum nici un caz de neplata, doar de intarziere", a mai spus Rosu.

Compania estimeaza pentru acest an un volum total de finantari de aproximativ 20 milioane euro, de peste patru ori mai mare fata de nivelul din 2007.

Citeste si Riscurile pietei de factoring, in vreme de criza
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri