Veniturile totale ale Bancii Transilvania (TLV) au sporit cu 74% in primele noua luni ale anului, la 2,93 miliarde lei (805 milioane euro), fata de intervalul similar din 2007, iar profitul s-a triplat pe fondul vanzarii participatiei la Asiban, potrivit rezultatelor financiare transmise joi Bursei.
In primele trei trimestre de anul trecut, banca a avut incasari de 1,68 miliarde lei. In schimb, cheltuielile totale au avansat in perioada ianuarie - septembrie 2008 intr-un ritm mai lent - cu 61% - pana la 2,45 miliarde lei (673 milioane euro), dupa ce in aceeasi perioada de anul trecut costurile se ridicasera la 1,52 miliarde lei.

Conform datelor finale transmise Bursei, profitul net la noua luni al Bancii Transilvania ramane cel raportat la rezultatele preliminare, de 396,63 milioane lei (109 milioane euro) si este generat in proportie de circa 56% de fondurile primite pentru un sfert din actiunile companiei de asigurari Asiban.

Fara aceasta contributie, profitul net al Bancii Transilvania s-ar fi cifrat la 173,5 milioane lei (47,66 milioane euro), cu 30% mai mare decat in primele noua luni din 2007, cand insumase 133,5 milioane lei.

"Banca a inregistrat rezultate pozitive pe primele 9 luni ale anului si suntem increzatori. Ne-am preocupat mai ales de aspectele care tin de lichiditate, risc management, echilibru, pentru a asigura o crestere sanatoasa a bancii, in continuare", declara directorul general al Bancii Transilvania, Robert C. Rekkers, cu ocazia publicarii rezultatelor preliminare.

Activele bancii au ajuns la sfarsitul lunii septembrie la 16,47 miliarde lei (4,4 miliarde euro), in crestere cu 18,7% fata de 31 decembrie 2007, cand erau de 13,88 miliarde lei (3,8 miliarde euro). Banca a reusit, astfel, sa realizeze in primele noua luni 85% din nivelul activelor vizat pentru intregul an.

Titlurile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei, sub simbolul TLV, dar in prezent sunt suspendate de la tranzactionare pentru operarea unei majorari de capital social si consolidarea valorii nominale.

Banca Transilvania are un capital social de 1,06 miliarde lei, divizat in 10,6 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul principal al companiei este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o detinere de 14,98%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri