Kovarova a preluat astfel controlul complet al responsabilitatilor manageriale, financiare si administrative aferente celor doua pozitii, se arata intr-un comunicat al Generali Asigurari.

Pe 1 septembrie, Kovarova a fost numita de catre actionari pentru a-i urma in functie lui Tudor Moldovan, in urma deciziei acestuia de a accepta o noua pozitie in cadrul Generali PPF Holding.

In varsta de 56 de ani, Moldovan si-a inceput activitatea la Generali in anul 2001, ca director executiv al departamentului Asigurari de viata, iar in septembrie 2004 a fost numit director general adjunct. La inceputul lunii martie 2005, el a fost numit in functia de director general al companiei, dupa ce Guglielmo Frinzi a solicitat retragerea din aceasta functie in vederea pensionarii.

Anterior acestei pozitii, Kovarova a ocupat functii executive, atat la Česká pojią»ovna, cea mai mare companie de asigurari din portofoliul Generali PPF Holding, cat si la Generali Czech Republic.

Citeste si:

"Compania isi va mentine cresterea sanatoasa, continuand abordarea traditionala si prudenta. Nu vom alerga dupa o dezvoltare rapida, cu orice pret, ci ne vom concentra pe profitabilitate ca solutie de securizare a soliditatii prezente a companiei, precum si a standardelor in servicii", a declarat noul director al Generali Asigurari.

De asemenea, autoritatea de reglementare a aprobat numirea lui Pavel Paidar ca director financiar al Generali Asigurari. El a ocupat anterior pozitii de conducere in coordonarea financiara a companiilor Allianz Czech Republic si Allianz New Europe Holding.

Generali Asigurari a afisat, pentru prima jumatate a anului, afaceri de 212,2 milioane lei (57,8 milioane euro), in urcare cu 12% fata de acelasi interval din 2007, si un profit net de 15,9 milioane lei (4,4 milioane euro), mai ales ca efect al avansului pe segmentul de asigurari de viata, care a crescut cu 54%. Actionarul majoritar al Generali Asigurari este Generali Holding Vienna AG.