Pretul de conversie a fost stabilit in 1 noiembrie, dupa cum anuntase banca anterior, si a fost calculat pe baza mediei dintre pretul zilnic maxim si cel minim al actiunilor, media fiind ponderata cu volumul zilnic de tranzactii efectuate in ultimele 90 de zile in care Bursa a fost deschisa.

Obligatarii care doresc conversia trebuie sa trimita o notificare scrisa intermediarului BT Securities pana in data de 1 decembrie.

Obligatiunile convertibile in actiuni ale Bancii Transilvania fac parte din prima emisiune de bonduri in valuta a unei banci din Romania si s-a derulat in perioada 2-8 septembrie 2005, fiind oferite 2.500 de obligatiuni, la un pret de vanzare de 10.000 de dolari, ceea ce ridica valoarea totala a emisiunii la 25 milioane dolari.

Emisiunea s-a derulat in doua transe. Transa A a avut o valoare de 20 milioane dolari si a fost compusa din 2.000 de obligatiuni rezervate spre subscriere firmei International Finance Corporation, in cadrul unui acord incheiat cu Banca Transilvania.

Citeste si:

Transa B a avut o valoare de 5 milioane dolari si a continut 500 de obligatiuni rezervate in prima faza actionarilor bancii inregistrati in data de 29 aprilie 2005.

Actiunile Bancii Transilvania (TLV) sunt suspendate de la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti din 15 septembrie, pentru operarea unei majorari de capital social si consolidarea valorii nominale.

Potrivit ultimei cotatii, de 0,2620 lei, banca are o capitalizare de 2,776 miliarde lei (758,47 milioane euro).