Moneda nationala s-a stabilizat pe finalul sedintei la cotatii de 3,68 lei/euro, dupa o apreciere in prima parte a sedintei, pe o piata linistita, unde investitorii asteapta stirile din zilele urmatoare privind rezultatele alegerilor din SUA si decizia de politica monetara a BCE.
"Leul a oscilat pe un interval restrans, pe o piata linistita, cu volume mici de tranzactionare. Pe majoritatea pietelor sunt asteptate rezultatele alegerilor din Statele Unite si decizia Bancii Centrale Europene (BCE) privind dobanda de politica monetara. Sunt multe variabile, iar investitorii sunt intr-o stare de expectativa, nu se angajeaza pe nici o parte a tranzactiilor", a spus, citat de NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR), Narcis Noaghea.

Leul a deschis sedinta la cotatii de 3,68 lei/euro, insa s-a depreciat brusc pana la aproape 3,71 lei/euro. In a doua parte a sedintei valutare, moneda nationala a oscilat intre 36750 si 3,6850 lei/euro, iar la ora 16:45, bancile cumparau un euro cu 3,6733 lei si il vindeau cu 3,6843 lei.

In regiune, monedele emergente au oscilat pe un interval mai larg, dupa o depreciere in prima parte a sedintei, revenind aproape de cotatiile din deschidere. Astfel, zlotul s-a depreciat initial de la 3,52 la 3,56 unitati/euro, pentru ca apoi sa castige teren pana la 3,53 zloti/euro. Forintul a pierdut teren de la 259,5 la 261,5 forinti/euro, ulterior revenind la nivelul de 259,5 unitati/euro.

La cursul de referinta al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), leul a castigat luni mai putin de un ban (0,06%) in fata euro, pana la 3,6838 lei/euro. Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat de BNR arata o depreciere cu aproape 2 bani a leului (0,66%), pana la 2,8867 lei/dolar, de la 2,8677 lei/dolar, cat era luni.

Pe pietele internationale, dolarul a pierdut teren de la 1,2527 la aproape 1,29 dolari/euro. La 16:45, ora Romaniei, euro era cotat la 1,2883 dolari/euro.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 14,05% pe an, foarte apropiat de cel din sedinta anterioara, de 14,08%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a urcat usor la 17,78% pe an, de la 17,69% pe an, cat era luni.

Dobanzile de tip overnight se situeaza intr-un interval destul de larg, de 15-40% pe an, cu mult peste dobanda de politica monetara, de 10,25% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri