Acesta era unul dintre cei mai importanti pasi care trebuiau facuti pana la preluarea controlului de catre Wiener Stadtische. Prin aceasta operatiune, grupul austriac a preluat, indirect, controlul la societatile Omniasig AGI, Omniasig Asirag, Omniasig Asigurari de Viata, Autosig, Omniasig Addenda si SAI Sira.
La nceputul lunii mai, TBIH Financial Services NV (Olanda) a anuntat ca a ncheiat cu Wiener Stadtische un acord privind vnzarea participatiei de 68,87% din actiunile Omniasig Asigurare-Reasigurare SA. Grupul austriac va plati suma de 64 de milioane de euro (83 milioane de dolari), conform comunicatului dat publicitatii de proprietarul TBIH, grupul olandez Kardan. De asemenea, n afara de acest contract, TBIH a ncheiat cu Wiener si un acord preliminar pentru achizitionarea a circa 50% din capitalul Omniasig Asigurari de Viata.

Actionarii Omniasig SA vor discuta, la nceputul lunii august, vnzarea de catre Omniasig catre TBIH Financial Services a 49,97% din pachetul de actiuni detinut la Omniasig Asigurari de Viata. n prezent, Omniasig SA controleaza 95% din capital.

Companiile din grupul Omniasig (Omniasig Asigurare-Reasigurare, Omniasig Asigurari de Viata, Omniasig Addenda), alaturi de Omniasig AGI (fosta AGI Romnia) si Omniasig-Asirag (fosta Asirag Pitesti) au raportat, pentru 2004, prime brute subscrise din asigurari directe de 419,3 milioane lei noi, adica 12,2% din piata asigurarilor generale si de viata.
Wiener Stadtische este si actionarul majoritar al societatilor de asigurare Unita si Agras, care detin 6,2% din industria de profil.

n structura actionariatului Omniasig mai intra grupul Banca Comerciala Romna - 21,84%, persoane fizice romne - 9,91% si persoane fizice straine - 1,39%. Omniasig SA va fuziona prin absorbtie cu Omniasig-AGI si Omniasig-Asirag, unde compania detine pachetele majoritare de actiuni, dupa ce actionarii firmelor vor aproba, n luna august, proiectul de fuziune si vor nscrie la Registrul Comertului operatiunea de majorare a capitalului societatii absorbante.