Bank of Cyprus si-a crescut in al treilea trimestru de peste doua ori profitul dupa impozitare de pe piata romaneasca fata de prima jumatate a acestui an, pana la 2,7 milioane euro, pe fondul cresterii portofoliului de credite cu aproape 22% fata de iunie, potrivit rezultatelor anuntate de banca. In prima jumatate a acestui an, banca obtinuse un profit net de 1,3 milioane euro.
Portofoliul de credite de pe piata romaneasca al Bank of Cyprus a ajuns la finalul lunii septembrie la 501 milioane euro, in crestere cu 21,9% fata de sfarsitul celui de-al doilea trimestru, cand valoarea imprumuturilor era de 411 milioane euro.

Fata de septembrie 2007, cand imprumuturile acordate de Bank of Cyprus pe piata romaneasca insumau 106 milioane euro, creditele banciiau crescut de circa cinci ori.

Creditele acordate in Romania de Bank of Cyprus reprezinta 2% din portofoliul grupului la nivel international si a crescut de 4,7 ori fata de finalul primului trimestru din 2007, mai arata raportul bancii.

Afacerea din Romania este, de altfel, cea mai mare din Europa de Est pentru Bank of Cyprus, care mai este prezenta pe pietele din Rusia si Ucraina, unde a acordat credite de 188 milioane euro, respectiv 151 milioane euro pana in septembrie. Volumul total de credite acordate de banca in regiune a ajuns la 840 milioane de euro la finalul celui de-al treilea trimestru din 2008.

Banca a reconfirmat planul de a atinge 40 de unitati in Romania pana la finalul lui 2010, Bank of Cyprus intentionand in acest sens sa mai deschida trei unitati pana la sfarsitul acestui an.

La nivel de grup, Bank of Cyprus a afisat pentru primul semestru din 2008 un profit dupa impozitare de 375 milioane euro, in crestere cu 1,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul avansului portofoliului de credite cu 29%.

Bank of Cyprus este prezenta pe piata romaneasca din martie 2007 pe sectorul institutiilor de leasing prin Cyprus Leasing, iar in iulie 2007 a inceput operatiunile bancare, vizand in primul rand sectorul de corporate banking, prin Bank of Cyprus Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri