Actionarii Bancii Romanesti au decis, miercuri, majorarea capitalului social cu 32,7%, de la 565,4 milioane lei la 750 milioane lei, prin aporturi in lei si valuta, potrivit deciziilor adunarii generale publicate de banca.
Banca va emite 92,5 milioane de actiuni nominale, cu o valoare de 2 lei fiecare, numai pentru actionarii bancii, in functie de numarul de actiuni pe care acestia le detin la 31 octombrie 2008.

Dreptul de subscriere a actiunilor poate fi exercitat in termen de 41 de zile calendaristice, pana pe 22 decembrie.

Actiunile care nu vor fi subscrise pana la aceasta data vor fi anulate, iar majorarea capitalului social se va efectua in limita actiunilor subscrise.

Banca Romaneasca si-a extins reteaua cu 39 de unitati intre iunie 2007 si iunie 2008, ajungand la 127 de sucursale si agentii, pe fondul cresterii personalului angajat cu 308, la 1.602 salariati.

Actionarul majoritar al bancii este National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup bancar elen, care detine 88,7% din capital, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) are o participatie de 10,17%.

National Bank of Greece mai controleaza in Romania, in afara de Banca Romaneasca, si companiile ETEBA Romania, Societatea de Asigurare-Reasigurare Eleno-Romana Garanta si Eurial Leasing.

In primul semestru, grupul financiar elen NBG si-a sporit de aproape doua ori profitul din activitatea de baza pe piata romaneasca, la 10 milioane euro, pe fondul avansului rapid al portofoliului de credite, ce a adus venituri mai mari din dobanzi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri