Reluarea tranzactionarii titlurilor BRD a stimulat apetitul investitorilor pentru schimburi de actiuni, ceea ce a dus la sporirea lichiditatii. Valoarea totala a transferurilor a atins 31,8 milioane de lei, echivalentul a 9,1 milioane de euro. Indicii bursieri au inchis, din nou, la variatii pozitive, BET, de 0,5%,iar BET-C, de 0,3%. Indicatorul SIF-urilor, BET-FI, s-a apreciat mai mult, cu 2%, societatile financiare mentinandu-se printre vedetele sedintei.
Dupa o lunga asteptare, de aproape doua luni, ieri a inceput tranzactionarea titlurilor BRD. Jucatorii au facut cele mai multe transferuri cu aceste actiuni, ceea ce a determinat o crestere a pretului de 165%, stabilizandu-se la 11,4000 lei/actiune. S-au tranzactionat 569.000 de actiuni, la valoarea totala de 6,3 milioane de lei.

Conform regulamentului bursier, limita de pret pentru titlurile emise de BRD este suspendata p?na la formarea libera, pe baza cererii si a ofertei, a unui nou pret de referinta.

In aceste conditii, nu s-au putut face tranzactii speciale cu aceste actiuni. De asemenea, titlurile bancii nu au fost incluse in componenta indicilor bursieri BET si BET-C. Reamintim ca BRD si-a majorat capitalul social prin modificarea valorii nominale a unui tiltu, de la 0,50 lei la un leu, concomitent cu reducerea numarului total de actiuni, de la 1.393.802.680 la 696.901.340.

Societatile de investitii financiare au atras, in continuare, investitorii, cea mai tranzactionata fiind SIF 5 Oltenia. S-au facut schimburi cu 2,8 milioane de actiuni, cu un rulaj de 4,3 milioane de lei. Pretul a urcat la 1,5500 lei/actiune, cu 2,6% mai mult decat cel din sedinta precedenta.


Pana la formarea unui nou pret, titlurile BRD nu intra in componenta indicilor BET si BET-C.


Pe locul al treilea in preferintele jucatorilor s-a situat SIF 2 Moldova. Transferurile efectuate au insumat 3,2 milioane de actiuni SIF 2, la valoarea totala de 4,2 milioane de lei. Un titlu s-a scumpit cu 2,3%, pana la 1,3300 lei/actiune. Cel mai putin s-a apreciat pretul titlurilor SIF 3 Transilvania, cu doar 0,6%, inchizand la 1,6200 lei/actiune. "Desi inca nu este posibila cumpararea a 1% din capitalul social al unui SIF, investitorii isi pastreaza optimismul in privinta evolutiei pozitive a acestor actiuni. Pe termen scurt este posibila aparitia unei usoare corectii a cotatiilor conform indicatorilor tehnici. Pe termen mediu insa, trendul este vizibil ascendent si acest fapt nu este scapat din vedere de investitori", declara Daniel Tomescu, broker la societatea Swiss Capital.

La titlurile petroliere, s-au inregistrat scaderi, dar si o usoara crestere. Mai exact, actiunile Petrom (SNP) s-au apreciat cu 0,8%, 0,4760 lei/actiune, in conditiile in care s-au tranzactionat 5,2 milioane de titluri, cu o valoare totala de 2,4 milioane de lei. In schimb, actiunile Rompetrol (RRC) au scazut cu1%, inchizand la 0,0960 lei/actiune. S-au facut schimburi cu 15,3 milioane de titluri, insumand 1,4 milioane de lei. Petrom revine in atentie, dupa o perioada de scaderi usoare, ieri fiind cea de a treia zi de crestere consecutiva.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri