Uniqa a anuntat in urma cu cinci zile ca a achizitionat societatea Unita si renunta la preluarea Astra, dupa ce negocierile pentru cumpararea restului actiunilor au esuat, pretul fiind considerat prea mare.

Consiliul Concurentei a stabilit ca "nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal", "desi aceasta concentrare economica cade sub incidenta legii concurentei", se arata in comunicat.

Ca urmare a esecului negocierilor privind preluarea Astra, oficialii grupului Uniqa au anuntat ca nu se mai implica operativ in afacerile Astra pentru ca "nu e corect sa ne implicam si sa transferam cunostinte manageriale din pozitia de actionari minoritari".

Citeste si:

In 2005, Uniqa a cumparat un pachet de 27% din actiunile Astra Asigurari pentru 10 milioane euro.
In prima jumatate a acestui an, Unita era al saselea asigurator din Romania, cu o cota de piata de 6,12% si prime brute subscrise de 270,5 milioane lei (74 milioane euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

La sfarsitul lui octombrie, grupul austriac de asigurari Uniqa anuntase ca isi va majora capitalul cu aproximativ 10%, pentru a echilibra efectele pe care le va avea asupra actiunilor preluarea Unita.