Banca Nationala a Romaniei (BNR) a plasat 500 milioane lei in piata cu scadenta la o saptamana, in a treia operatiune de tip repo efectuata in acest an, la dobanzi intre 11,3% si 12,5% pe an, a declarat dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR), Narcis Noaghea.
Procentul de alocare a fost de 17,47%, a mai spus Noaghea, ceea ce inseamna ca suma initial propusa de BNR a fost de 2,86 miliarde lei.

Scadenta acestor tranzactii este pe 17 noiembrie 2008, conform NewsIn.

Dobanda maxima pe care bancile au fost dispuse sa o plateasca a fost de 12,5% pe an, iar dobanda minima la care s-au plasat bani a fost de 11,3% pe an.

Banca centrala a mai efectuat doua astfel de operatiuni anul acesta, pe 12 si 18 august, iar la ultima operatiune repo, BNR a injectat tot 500 milioane lei, la o dobanda fixa de 10,25% pe an.

Moneda nationala a pierdut luni peste 2 bani (0,57%) la cursul de referinta al BNR, pana la 3,7482 lei/euro.
Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de luni, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 13,88% pe an, in scadere fata de cel din sedinta anterioara, de 13,92% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 16,93% pe an de la 17,47% pe an, cat era vineri.

In piata monetara, dobanzile pentru o zi (de tip overnight) au scazut semnificativ fata de zilele anterioare, pana la 12-15% pe an, insa se mentin peste dobanda de politica monetara, de 10,25% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri