AIG Life Romania a afisat un profit brut de 42,9 milioane lei (11,8 milioane euro) in primele noua luni, in crestere cu 108% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul avansului afacerilor cu 50%, a declarat directorul general al AIG Life Asigurari, Theodor Alexandrescu.
In primele noua luni din 2007, AIG Life obtinuse un profit brut de 20,6 milioane lei.

"Cresterea profitului este determinata in principal de gestionarea atenta a costurilor operationale, simultan cu strategia de investitii prudente", a spus Alexandrescu, care a adaugat ca o mare parte din fondurile clientilor este investita in obligatiuni si titluri emise de statul roman, precum si in depozite la banci din Romania.

"Marja de solvabilitate asigurata este de peste patru ori mai mare decat valoarea minima, iar nivelul de lichiditate a companiei este de zece ori mai mare decat cerintele minime legale", a precizat directorul general al AIG Life Asigurari.

Societatea de asigurari avea active de peste 675 milioane lei la sfarsitul lui septembrie, iar cota de piata a companiei era de 16,47% la jumatatea acestui an, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

AIG Life Asigurari a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 219,9 milioane lei in primele noua luni, in crestere cu 49% fata de acelasi interval din 2007, in special datorita cresterii vanzarilor pe segmentul asigurarilor de sanatate, a mai spus Alexandrescu.

In primele noua luni din anul trecut, AIG Life a inregistrat prime brute subscrise de 147,4 milioane lei.
AIG Life ofera un produs de asigurari de sanatate care consta intr-un pachet de beneficii de spitalizare, chirurgicale si extra-chirurgicale.

"Estimarile de vanzari pentru acest tip de produs au fost depasite in trimestrul al treilea al anului, ceea ce reprezinta inca o explicatie pentru cursul ascendent al rezultatelor companiei noastre", a mai spus Alexandrescu.

Acesta a adaugat ca la rezultatele companiei a contribuit semnificativ strategia de distributie prin reteaua proprie, brokeri independenti, parteneriate cu institutii financiare si prin vanzari directe catre clientii de tip corporativ.

AIG Fond de Pensii SA, administratorul fondului de Pensii Administrat Privat AIG, are ca actionar principal AIG Life Asigurari Romania SA. AIG Life Asigurari Romania si Societatea de Asigurari AIG Romania au ca actionari semnificativi companii din cadrul grupului AIG.

In Romania, divizia de pensii private obligatorii (pilonul II) a grupului, AIG Fond de Pensii, este al patrulea jucator de pe piata, cu active totale nete de 43,12 milioane lei si 247.195 participanti la 31 octombrie, potrivit datelor CSSPP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri