In primele noua luni din 2007, AIG Life obtinuse un profit brut de 20,6 milioane lei.

"Cresterea profitului este determinata in principal de gestionarea atenta a costurilor operationale, simultan cu strategia de investitii prudente", a spus Alexandrescu, care a adaugat ca o mare parte din fondurile clientilor este investita in obligatiuni si titluri emise de statul roman, precum si in depozite la banci din Romania.

"Marja de solvabilitate asigurata este de peste patru ori mai mare decat valoarea minima, iar nivelul de lichiditate a companiei este de zece ori mai mare decat cerintele minime legale", a precizat directorul general al AIG Life Asigurari.

Societatea de asigurari avea active de peste 675 milioane lei la sfarsitul lui septembrie, iar cota de piata a companiei era de 16,47% la jumatatea acestui an, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

AIG Life Asigurari a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 219,9 milioane lei in primele noua luni, in crestere cu 49% fata de acelasi interval din 2007, in special datorita cresterii vanzarilor pe segmentul asigurarilor de sanatate, a mai spus Alexandrescu.

Citeste si:

In primele noua luni din anul trecut, AIG Life a inregistrat prime brute subscrise de 147,4 milioane lei.
AIG Life ofera un produs de asigurari de sanatate care consta intr-un pachet de beneficii de spitalizare, chirurgicale si extra-chirurgicale.

"Estimarile de vanzari pentru acest tip de produs au fost depasite in trimestrul al treilea al anului, ceea ce reprezinta inca o explicatie pentru cursul ascendent al rezultatelor companiei noastre", a mai spus Alexandrescu.

Acesta a adaugat ca la rezultatele companiei a contribuit semnificativ strategia de distributie prin reteaua proprie, brokeri independenti, parteneriate cu institutii financiare si prin vanzari directe catre clientii de tip corporativ.

AIG Fond de Pensii SA, administratorul fondului de Pensii Administrat Privat AIG, are ca actionar principal AIG Life Asigurari Romania SA. AIG Life Asigurari Romania si Societatea de Asigurari AIG Romania au ca actionari semnificativi companii din cadrul grupului AIG.

In Romania, divizia de pensii private obligatorii (pilonul II) a grupului, AIG Fond de Pensii, este al patrulea jucator de pe piata, cu active totale nete de 43,12 milioane lei si 247.195 participanti la 31 octombrie, potrivit datelor CSSPP.