VIG raportase in aceeasi perioada a anului trecut un profit inainte de taxe de 4,41 milioane euro. Vienna Insurance Group controleaza in Romania companiile Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Asirom. Rezultatele Unita au fost luate in calcul pana la jumatatea anului.

VIG a anuntat in 4 noiembrie ca a finalizat tranzactia prin care a vandut pachetul de control al societatii de asigurari Unita VIG catre grupul austriac Uniqa, dupa ce a obtinut acordul din partea autoritatilor de supraveghere a asigurarilor si din domeniul concurentei.

La sfarsitul lunii mai, Vienna Insurance Group (VIG) - care detine 99,99% din actiunile Unita - anuntase ca a ajuns la un acord cu Uniqa pentru cedarea Unita. Potrivit unor surse apropiate afacerii, grupul austriac Uniqa ar putea plati intre 200 si 250 milioane euro pentru Unita.
Volumul primelor brute subscrise a fost de 494,8 milioane euro, in crestere cu 64% fata de primele noua luni din 2007.

Pe segmentul asigurarilor generale (non-viata), primele brute subscrise au totalizat 466,23 milioane euro, in crestere cu 60,2% fata de primele noua luni din 2007. Primele brute subscrise din asigurarile de viata au crescut cu 167,5%, la 28,57 milioane euro.