In primele noua luni din 2007, compania inregistrase prime brute subscrise de 476,62 milioane lei.
Pe segmentul de asigurari generale, primele brute subscrise au crescut in primele trei trimestre cu 23,4%, pana la 505,4 milioane lei, in timp ce afacerile pe segmentul de asigurari de viata au sporit cu 3,5%, pana la 68,44 milioane lei.

Cheltuielile cu despagubirile si sumele asigurate se ridica la 337,8 milioane lei, in crestere cu 27% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata in raportul companiei.

Compania a platit despagubiri de 279 milioane lei pentru evenimente inregistrate pe segmentul de asigurari generale si 58,8 milioane lei pentru cele care apartin clase de asigurari de viata.

Potrivit raportului, cheltuielile de achizitie si de administrare au ajuns la 162,8 milioane lei, in crestere cu 20% fata de perioada similara a anului trecut.

Citeste si:

"Variatia rezervelor tehnice este de 108,7 milioane lei, in crestere cu 25% fata de intervalul ianuarie-septembrie 2007", potrivit raportului.

Compania Asirom este controlata de grupul austriac Vienna Insurance Group, care mai detine in Romania companiile Omniasig si Omniasig Asigurari de Viata.

De asemenea, in urma unei intelegeri cu co-nationalii de la Erste Bank, Vienna Insurance Group a preluat, la sfarsitul lunii martie, afacerile de asigurari ale bancii austriece, inclusiv cele de pe piata romaneasca. Astfel, VIG a preluat participatiile majoritare in cadrul BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari de la Banca Comerciala Romana (BCR).