Veniturile Unicredit din Romania au crescut in primele noua luni cu 40,7% fata de aceeasi perioada din 2007, la 83 milioane euro, in timpc e costurile operationale au avansat intr-un ritm mai lent, de doar 22,3%.

Profitul operational obtinut de UniCredit din afacerile din Romania a ajuns la 43 milioane euro dupa primele noua luni din acest an, in crestere cu 64% fata de perioada similara din 2007.

Veniturile obtinute in Romania au reprezentat in primele noua luni 1,2% din veniturile totale ale grupului, se mai arata in raport. Totodata, UniCredit a obtinut 19% din veniturile totale din afacerile din Europa Centrala si de Est.

Raportul costuri/venituri pentru afacerile romanesti ale grupului a ajuns la sfarsitul lunii septembrie la 48,7%, arata raportul.

Pe partea de depozite, Unicredit a inregistrat o crestere constanta mai ales in Rusia, Turcia, Croatia, Romania si Ungaria, unde raportul dintre credite si depozite este echilibrat, se mentioneaza in raportul trimestrial al UniCredit.

Citeste si:

Rata creditelor neperformante in portofoliul UniCredit Romania a crescut cu 0,4 puncte procentuale, pana la 1,68% din creditele totale.

Rezultatele din Romania ale UniCredit au fost afectate usor de volatilitatea cursului de schimb, insa situatia a fost compensata de impactul pozitiv de pe alte piete est-europene.

UniCredit a ajuns la o retea de 226 de unitati dupa primele noua luni din 2008, arata raportul.

Grupul UniCredit este prezent in Romania prin UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation IFN, CA-IB Romania, Pioneer Asset Management SAI, UniCredit Leasing Fleet Management si HVB Banca Pentru Locuinte, pentru care grupul a incheiat recent un acord de preluare cu Raiffeisen Bank, Raiffeisen Bausparkasse si Bausparkasse Schwäbisch Hall.

UniCredit Group a afisat pentru primele noua luni ale anului o scadere de 14,7% a profitului operational fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 2,59 miliarde euro.