Astfel, MEF a atras 96,3% din valoarea anuntata a licitatiei, de 800 milioane lei. Randamentul maxim acceptat de Finante pentru titlurile cu scadenta la 6 luni a fost de 14,25% pe an, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Ofertele totale depuse de banci, in valoare de 1,63 miliarde lei (424,3 milioane euro) au depasit de peste doua ori suma atrasa de minister.

La sedinta anterioara din 8 octombrie, MEF vanduse certificate de trezorerie cu discont, scadente la 6 luni, in valoare de 502,9 milioane lei (circa 128,2 milioane euro), randamentul mediu oferit fiind de 12,45% pe an.

Citeste si:

Ministerul Economiei si Finantelor si-a propus sa atraga in noiembrie finantari de 3 miliarde euro.

In primele trei trimestre din 2008, Finantele contractasera 5,7 miliarde lei. Cumulat cu suma estimata pentru octombrie - decembrie 2008, valoarea totala a emisiunilor de titluri de stat ar urma sa ajunga la 12,7 miliarde lei, cu 15,4% peste volumul programat initial pentru acest an.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, declarase la inceputul lunii noiembrie ca, pentru sfarsitul acestui an, Romania are nevoie de finantari cuprinse intre 5 si 7 miliarde lei, insa "nu ne facem griji, deoarece putem sustine aceasta finantare" din rezervele MEF sau din alte surse.