MasterCard Europe a analizat cheltuielile in strainatate realizate cu cele peste 350 de milioane de carduri MasterCard si Maestro, in 24 de tari, pe tot parcursul anului trecut. Raportul arata ca valoarea cheltuielilor in strainatate, in anul 2004, a fost de 13,9 miliarde de euro, o crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

El indica, de asemenea, doua noi tendinte de crestere: o crestere cu 22% a tranzactiilor internationale pe carduri de debit si o crestere cu 67% a tranzactiilor online internationale, realizate prin intermediul Internetului, telefonului sau prin comanda postala. Consumatorii folosesc tot mai des cardurile pentru a face cumparaturi in cadrul unei piete virtuale unice, la nivel global.

Cresterile inregistrate pe cardurile de credit, de 5%, au fost net depasite de cresterile inregistrate de volumul brut al tranzactiilor cu carduri de debit - cu 22%, acestea din urma ajungand la 2,6 miliarde de euro. Valoarea tranzactiilor internationale realizate pe Internet a crescut cu 67%, atat pe debit, cat si pe credit, ajungand la 4,5 milioane de euro pe debit si, respectiv, la 1,16 miliarde de euro pe credit.

Libertatea de a calatori si de a efectua tranzactii internationale de care se bucura in prezent posesorii de carduri din tarile Europei de Est, din Rusia, Ucraina, Romania, Ungaria si Polonia, se reflecta intr-un ritm accelerat de crestere a volumului de cheltuieli pe card, care depaseste cu mult media europeana.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si