"In principal, aceasta crestere a fost sustinuta de investitiile facute in 2007 in activitatea de pensii facultative (pilonul III n.r.) de catre ING Asigurari de Viata, cat si datorita cresterii numarului de clienti", a declarat director general ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.

Pe segmentul de asigurari de viata, volumul primelor brute subscrise in primele noua luni ale lui 2008 a crescut cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 414 milioane lei (113,79 milioane euro), se arata in comunicat.

Marja de solvabilitate a companiei de la sfarsitul lunii septembrie, de 129,4 milioane lei, acopera de 2,06 ori marja de solvabilitate minima ceruta de legislatia romaneasca, potrivit ING.

Compania dispune de active lichide de 975 milioane lei, care acopera de 6,23 ori obligatiile pe termen scurt, in conditiile in care coeficientul de lichiditate minim cerut este 1. ING Asigurari de Viata are un capital social de aproximativ 63 milioane lei.

"Rezultatele bune obtinute la sfarstul trimestrului al III-lea, dublate de indicatorii de solvabilitate si lichiditate la cote foarte ridicate, ne asigura o pozitie solida pe piata din Romania", a adaugat Cornelia Coman.

Pe segmentul de pensii facultative, ING Asigurari de Viata administreaza doua fonduri de pensii facultative - ING Clasic si ING Optim - care, la 30 septembrie 2008 aveau in total 50.372 participanti si active de 21,66 milioane lei in administrare.

Citeste si:

La sfarsitul lui septembrie, valoarea unitatii de fond era de 11,13 lei pentru ING Optim si de 11,04 lei pentru ING Clasic.

In primele noua luni ale anului curent, profitul brut al companiei ING Asigurari de Viata, care include activitatea de asigurari de viata si de pensii facultative, a crescut cu 88% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 41 milioane lei.

Rezultatele mentionate nu includ pensiile private, care sunt gestionate de ING Fond de Pensii. Pe segmentul de pensii private, compania ING Fond de Pensii are aproape 1.400.000 de clienti.

La 30 septembrie, activele fondului de pensii private se ridicau la 194 milioane lei, din care 4,73% au fost investite in actiuni, restul de 95,27% fiind investite in titluri de stat, obligatiuni corporative si depozite bancare. Capitalul social al ING Fond de Pensii este de 232 milioane lei.

"ING Fond de Pensii isi propune sa isi consolideze in continuare pozitia foarte buna pe care o detine pe S piata pensiilor private din Romania, prin servicii care sa ii ajute pe clienti sa inteleaga cat mai bine noul sistem de pensii private si printr-un management al investitiilor profesionist", a declarat directorul general al ING Fond de Pensii, Emilia Bunea.