Grupul ING au obtinut in primle noua luni un profit brut de 26,4 milioane lei (7,25 milioane euro) din activitatile de asigurari si pensii private obligatorii si facultative din Romania, in crestere cu 34% fata de aceeasi perioada a anului trecut, mai ales ca urmare a afacerilor de pe pilonul III.
"In principal, aceasta crestere a fost sustinuta de investitiile facute in 2007 in activitatea de pensii facultative (pilonul III n.r.) de catre ING Asigurari de Viata, cat si datorita cresterii numarului de clienti", a declarat director general ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.

Pe segmentul de asigurari de viata, volumul primelor brute subscrise in primele noua luni ale lui 2008 a crescut cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 414 milioane lei (113,79 milioane euro), se arata in comunicat.

Marja de solvabilitate a companiei de la sfarsitul lunii septembrie, de 129,4 milioane lei, acopera de 2,06 ori marja de solvabilitate minima ceruta de legislatia romaneasca, potrivit ING.

Compania dispune de active lichide de 975 milioane lei, care acopera de 6,23 ori obligatiile pe termen scurt, in conditiile in care coeficientul de lichiditate minim cerut este 1. ING Asigurari de Viata are un capital social de aproximativ 63 milioane lei.

"Rezultatele bune obtinute la sfarstul trimestrului al III-lea, dublate de indicatorii de solvabilitate si lichiditate la cote foarte ridicate, ne asigura o pozitie solida pe piata din Romania", a adaugat Cornelia Coman.

Pe segmentul de pensii facultative, ING Asigurari de Viata administreaza doua fonduri de pensii facultative - ING Clasic si ING Optim - care, la 30 septembrie 2008 aveau in total 50.372 participanti si active de 21,66 milioane lei in administrare.

La sfarsitul lui septembrie, valoarea unitatii de fond era de 11,13 lei pentru ING Optim si de 11,04 lei pentru ING Clasic.

In primele noua luni ale anului curent, profitul brut al companiei ING Asigurari de Viata, care include activitatea de asigurari de viata si de pensii facultative, a crescut cu 88% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 41 milioane lei.

Rezultatele mentionate nu includ pensiile private, care sunt gestionate de ING Fond de Pensii. Pe segmentul de pensii private, compania ING Fond de Pensii are aproape 1.400.000 de clienti.

La 30 septembrie, activele fondului de pensii private se ridicau la 194 milioane lei, din care 4,73% au fost investite in actiuni, restul de 95,27% fiind investite in titluri de stat, obligatiuni corporative si depozite bancare. Capitalul social al ING Fond de Pensii este de 232 milioane lei.

"ING Fond de Pensii isi propune sa isi consolideze in continuare pozitia foarte buna pe care o detine pe S piata pensiilor private din Romania, prin servicii care sa ii ajute pe clienti sa inteleaga cat mai bine noul sistem de pensii private si printr-un management al investitiilor profesionist", a declarat directorul general al ING Fond de Pensii, Emilia Bunea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri