Venitul operational a fost de 807 milioane lei in primele noua luni, in crestere cu 28% fata de perioada similara a anului trecut.

Volumul creditelor UniCredit-Tiriac Bank - inclusiv cele direct finantate de banca-mama - a crescut cu 75% fata de aceeasi perioada a anului precedent si cu 44% de la inceputul anului, ajungand la 15,7 miliarde lei.

Activele UniCredit Tiriac Bank au ajuns la 16,8 miliarde lei, in crestere cu 49% fata de sfarsitul trimestrului al treilea al anului trecut si cu 31% comparativ cu finalul anului precedent.

Creditele catre mari companii au crescut in primele noua luni cu peste 50% fata de decembrie 2007, imprumuturile pentru IMM-uri au avansat de peste doua ori, iar creditele acordate populatiei au urcat cu peste 37%. Depozitele clientilor au crescut cu 36% in intervalul septembrie 2007-septembrie 2008.

"Calitatea activelor ramane buna, iar politica de gestionare a riscului - prudenta, cu un raport al costului anualizat al riscului pe activele ponderate la risc de 0,87 puncte procentuale si acoperirea portofoliului de credite prin provizioane de 2,1%, neschimbat fata de nivelul de la jumatatea anului curent", se mai precizeaza in comunicatul UniCredit Tiriac Bank.

Banca a deschis 68 de noi sucursale in primele noua luni ale anului 2008, numarul unitatilor ajungand la 209 la sfarsitul lunii septembrie 2008. De asemenea, circa 500 de noi angajati au fost recrutati de la inceputul acestui an.

"Nivelurile mari de crestere nu afecteaza eficienta, randamentul investitiei si tintele de risc. EVA (Economic Value Added) si randamentul activelor ponderate la risc sunt principalii nostri indicatori de masurare a performantei. Banca are un nivel de lichiditate confortabil si capitalizare ridicata", a spus seful Diviziei Financiare a bancii, Stanislav Georgiev.

Randamentul capitalurilor proprii (ROE) a fost de 22,6% in primele noua luni, randamentul activelor (ROA) a ajuns la 2,6%, iar raportul cost/venit la 49,9%, in pofida investitiilor in extindere, arata datele bancii.

Rezultatul obtinut s-a situat peste tintele financiare stabilite, a precizat UniCredit Tiriac Bank.

Banca a pus bazele unei companii specializate in finantarea consumului intr-un joint venture cu UniCredit Consumer Finance din Milano, companie care isi va demara activitatea pentru populatie in ultimul trimestru al acestui an.

In 2008, UniCredit Tiriac Bank a preluat sucursala din Romania a Banca di Roma, dupa o tripla fuziune derulata pe parcursul ultimilor doi ani.

UniCredit si-a sporit profitul brut la noua luni la 32 mil. euro

Citeste si:

Grupul financiar UniCredit si-a marit n primele noua luni profitul brut din afacerile din Romania cu 62,1%, pana la 32 milioane euro, in conditiile unui avans de 41% al veniturilor, potrivit datelor publicate de grup.

Veniturile Unicredit din Romania au crescut in primele noua luni cu 40,7% fata de aceeasi perioada din 2007, la 83 milioane euro, in timpc e costurile operationale au avansat intr-un ritm mai lent, de doar 22,3%.

Profitul operational obtinut de UniCredit din afacerile din Romania a ajuns la 43 milioane euro dupa primele noua luni din acest an, in crestere cu 64% fata de perioada similara din 2007.

Veniturile obtinute in Romania au reprezentat in primele noua luni 1,2% din veniturile totale ale grupului, se mai arata in raport. Totodata, UniCredit a obtinut 19% din veniturile totale din afacerile din Europa Centrala si de Est.

Raportul costuri/venituri pentru afacerile romanesti ale grupului a ajuns la sfarsitul lunii septembrie la 48,7%, arata raportul.

Pe partea de depozite, Unicredit a inregistrat o crestere constanta mai ales in Rusia, Turcia, Croatia, Romania si Ungaria, unde raportul dintre credite si depozite este echilibrat, se mentioneaza in raportul trimestrial al UniCredit.

Rata creditelor neperformante in portofoliul UniCredit Romania a crescut cu 0,4 puncte procentuale, pana la 1,68% din creditele totale.

Rezultatele din Romania ale UniCredit au fost afectate usor de volatilitatea cursului de schimb, insa situatia a fost compensata de impactul pozitiv de pe alte piete est-europene.

UniCredit a ajuns la o retea de 226 de unitati dupa primele noua luni din 2008, arata raportul.

Grupul UniCredit este prezent in Romania prin UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation IFN, CA-IB Romania, Pioneer Asset Management SAI, UniCredit Leasing Fleet Management si HVB Banca Pentru Locuinte, pentru care grupul a incheiat recent un acord de preluare cu Raiffeisen Bank, Raiffeisen Bausparkasse si Bausparkasse Schwäbisch Hall.

UniCredit Group a afisat pentru primele noua luni ale anului o scadere de 14,7% a profitului operational fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 2,59 miliarde euro.