Moneda nationala a inchis sedinta de ieri pe o tendinta de depreciere, pana in apropiere de 3,81 lei/euro, dupa o intarire semnificativa in prima parte a zilei, de aproape sapte bani, intr-o evolutie in ton cu cea a monedelor din regiune.
"Leul s-a apreciat initial intr-o miscare similara cu cea a monedelor din regiune, dupa care a intrat pe o tendinta de depreciere. Aprecierea de dimineata nu a fost foarte puternica, ci o miscare normala", a spus, citat de NewsIn, dealerul Bancii Transilvania Florin Bota.

Leul s-a apreciat puternic in prima parte a sedintei de joi, de la un curs maxim de 3,8540 lei/euro pana la 3,7869 lei/euro. Ulterior, moneda nationala a inceput sa se deprecieze pana aproape de 3,81 lei/euro. La ora 16:45, bancile cumparau un euro cu 3,8060 lei si il vindeau cu 3,8103 lei.

In regiune, dupa o usoara depreciere pana la 3,79 zloti/euro, moneda poloneza a urmat o tendinta de apreciere, osciland insa puternic, pana la 3,75 unitati/euro. Forintul a fluctuat, de asemenea, puternic, pe o tendinta de apreciere, de la 272 la 269,75 unitati/euro.

La cursul de referinta al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), leul s-a apreciat cu peste doi bani (0,6%), pana la 3,8121 lei/euro.

Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat joi de BNR arata o apreciere a leului cu peste un ban (0,44%), pana la 3,0493 lei/dolar, de la 3,0628 lei/dolar, cat era miercuri.

Pe pietele internationale, moneda americana a oscilat intr-un interval restrans, dupa o apreciere de la 1,2450 la 1,24 dolari/euro, dolarul intrand pe o tendinta de depreciere usoara, pana la 1,25 dolari/euro. La 16:45, euro era cotat la 1,2525 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de joi, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 13,36% pe an, usor mai ridicat decat cel din sedinta anterioara, de 13,32% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a coborat la 15,50% de la 16,25% pe an, cat era miercuri.

Pe piata interbancara, dobanzile pentru o zi (de tip overnight) au coborat semnificativ in comparatie cu saptamanile anterioare, pana la 13-15% pe an, insa se mentin in continuare peste dobanda de politica monetara de 10,25% pe an.

"Se fac destule tranzactii, dupa ce piata s-a mai reglat fata de luna octombrie. Este insa o revenire mai lenta dupa o luna destul de dificila", a mai spus Florin Bota.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri