Groupama a investit 600 milioane euro in cele trei societati de asigurare de pe piata romaneasca, din care 300 milioane lei (circa 82 milioane euro) reprezinta aportul la capitalul social al asiguratorilor pana la sfarsitul acestui an pentru a asigura un nivel adecvat de solvabilitate.

Pe termen scurt, obiectivul francezilor este sa aduca societatea Groupama Asigurari, rezultata prin fuziunea celor trei societati, la un nivel de profitabilitate pana la sfarsitul lui 2009, ceea ce nu inseamna neaparat ca va incheia anul pe profit, ci doar ca va fi pe plus in ultima parte a anului.

"Noi consideram ca orice filiala nou-achizitionata are nevoie de trei ani sa respecte cerintele de rentabilitate la nivelul grupului, ceea ce este echivalent cu o profitabilitate de 13,5%", a mentionat directorul international al Groupama, Jean Francois Lemoux, citat de NewsIn.

Astfel, in trei ani, Groupama Asigurari ar trebui sa obtina un profit echivalent cu 13,5% din cifra de afaceri.
"Probabil ca va mai fi nevoie de aport la capitalul social si in 2009, dar la un nivel mai mic decat in 2008", a mai spus Lemoux.

Reprezentantii Groupama considera ca piata asigurarilor din Romania va avea in 2009 un ritm de crestere cu doua cifre, in pofida turbulentelor financiare internationale.

Documentele privind Groupama Asigurari, care trebuie aprobate de CSA, vor fi depuse la sfarsitul primului trimestru al anului 2009, in timp ce procesul de rebranding si lansarea noii companii sunt planificate pentru finalul toamnei.

Citeste si:

Groupama se afla in negocieri exclusive pentru preluarea diviziei de asigurari a ATEbank

Francezii de la Groupama se afla in negocieri exclusive cu ATEbank pentru a achizitiona divizia de asigurari a bancii grecesti, cu operatiuni bancare si de asigurari si pe piata din Romania, a spus Lemoux.

In 2007, ATE Insurance Romania inregistrase prime brute subscrise de 1.305.231 lei si avea o cota de piata de 0,02%.

"Groupama nu va deschide noi dosare in ce priveste achizitiile in 2009, ci se va concentra in special pe integrarea societatilor achizitionate in perioada 2006-2008", a mentionat Lemoux.

El a precizat ca "achizitia diviziei de asigurari a ATEbank este un dosar care nu a fost inghetat".

"In perioada de criza financiara, este greu sa gasesti finantare, iar anul 2009 va fi un an de consolidare pentru Groupama", a mai spus reprezentantul Groupama.