In ultima luna a anului trecut, romanii au tranzactionat pe carduri aproximativ 33,37 milioane de dolari, in crestere cu 86% fata de 2003, a anuntat Visa. Din aceasta valoare, peste 41% au fost plati directe la comercianti.
CUMPARATURI. Pe final de an romanii au descoperit platile electronice
Aproape jumatate din numarul tranzactiilor cu carduri VISA efectuate in Romania, in luna decembrie 2004, au reprezentat plati la comercianti, valoarea operatiunilor fara numerar ridicandu-se la 13,7 milioane de dolari.

STATISTICI.
In zilele de 24 si 25 decembrie au fost cheltuite in spatiile comerciale peste 3 milioane de dolari, in timp ce in perioada Anului Nou (30-31 decembrie) au fost efectuate plati prin terminalele electronice de 2,3 milioane de dolari Supermarketurile au fost preferatele detinatorilor de carduri care au pornit la cumparaturi de sarbatori, care au cheltuit 4,6 m milioane dolari, in crestere cu 134%. In supermarketuri a fost cheltuita mai bine de o treime din valoarea totala a tranzactiilor cu carduri Visa.

Cheltuielile in magazinele alimentare, baruri, restaurante si fast-food-uri au reprezentat 3,1% din totalul cheltuielilor cu cardul in decembrie 2004. Comparativ cu decembrie 2003, cresterea in cazul restaurantelor a fost de 72% , barurilor 187% si restaurantelor fast-food 328%. Romanii au mai cumparat cu cardul mobila, cosmetice si produse de telecomunicatii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
RTB House: Cu cat cresc cumparaturile online de Craciun
Setari Cookie-uri