In 2007, compania a inregistrat prime brute subscrise de 281,22 milioane lei.

Din volumul total de prime brute subscrise inregistrat in primele noua luni, afacerile din asigurari generale reprezinta 495,48 milioane lei.

In intervalul analizat, Astra Asigurari a obtinut un profit net de 1,31 milioane lei (circa 360.000 euro).

Pentru anul trecut, Astra Asigurari a raportat pierderi de 69,9 milioane lei (21 milioane euro), ca urmare a introducerii unei noi metodologii de calcul actuarial al rezervelor, a cresterii daunalitatii pe segmentul auto, precum si a extinderii retelei teritoriale.

Cea mai mare crestere - de 153,8% - a fost inregistrata, in intervalul analizat, pe segmentul de asigurari de cladiri si bunuri, in timp ce segmentul de raspunderi civile a generat prime subscrise in crestere cu 129,3%.

Astra Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 400 milioane lei pe segmentul de asigurari auto in primele noua luni, din care 118,03 milioane lei pe RCA (raspundere civila auto n.r.), in crestere cu 81,82% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe clasa de asigurari auto Casco Aviatie, Astra Asigurari a subscris prime de 7,03 milioane lei, in crestere de 103,49 %.

Compania a mai atras 8,4 milioane lei pe segmentul de raspundere civila pentru aeronave, in crestere cu 40,9% fata de acelasi interval din 2007, ca urmare a castigarii unor conturi importante de aviatie si a reinnoirii la sume asigurate mai mari a unor conturi din portofoliu, potrivit Astra.

Astra si-a sporit afacerile cu 33,6% pe segmentul de asigurari de accidente (persoane), pana la 10,7 milioane lei.

Citeste si:

In acelasi timp, primele brute subscrise pe segmentul de asigurari de viata, care s-au ridicat la 4,91 milioane lei, au stagnat la nivelul celor din primele noua luni din 2007.

Daunele platite de Astra Asigurari au crescut in primele noua luni din 2008 cu 71% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 201,12 milioane lei, in special din cauza daunelor inregistrate pe segmentul de asigurari generale.

"Compania a continuat sa isi dezvolte liniile de afaceri auto, property - CasAsigura si CasAsasiguraPlus. La inceputul lunii octombrie 2008, compania a lansat un produs nou - AstraMedica, planuri de asigurare de sanatate", se arata in comunicat.

Compania si-a propus ca obiective pentru acest an continuarea dezvoltarii liniilor de asigurari facultative, lansarea de noi produse de asigurare de viata si de sanatate, dezvoltarea parteneriatelor in regim bancassurance si dezvoltarea unor noi canale de vanzare, se mai spune in comunicat.

La jumatatea acestui an, Astra Asigurari era al optulea jucator de pe piata romaneasca de asigurari, cu o cota de piata de 5,73%.

In prezent, grupul Nova Trade, controlat de Dan Adamescu, este actionarul principal al companiei Astra Asigurari, cu o detinere de 73% din actiuni, iar grupul austriac Uniqa are o participatie de 27%, pentru care a platit 10 milioane euro in 2005.

Uniqa a anuntat recent ca renunta la preluarea Astra, dupa ce negocierile pentru cumpararea restului actiunilor au esuat, pretul fiind considerat prea mare.

Pentru ca negocierile de preluarea a 100% din actiunile Astra nu au condus la rezultatul dorit, Uniqa a decis retragerea numelui sau din logo-ul Astra-Uniqa, grupul austriac mentinandu-si detinerea de 27% din Astra.

Uniqa a preluat, in schimb, un alt asigurator din Romania, Unita, care era in prima jumatate a acestui an pe pozitia a sasea pe piata romaneasca, cu o cota de piata de 6,12%.