Citigroup, a patra mare banca din SUA, are in vedere reducerea numarului angajatilor cu 50.000, in contextul in care banca americana a fost grav afectata de criza creditelor.
Grupul a concediat deja 23.000 angajati anul acesta si se estimeaza ca numarul angajatilor va scadea la 300.000 in toata lumea, dupa o astfel de reducere de personal, conform CNBC.

Aceasta este cea mai drastica masura luata de presedintele executiv Vikram Pandit pentru revenirea pe profit si sustinerea actiunilor. Saptamana trecuta, actiunile Citigroup s-au depreciat pana la cel mai mic nivel de la infiintarea grupului, in 1998.

Banca a pierdut peste 20 miliarde dolari anul trecut, fiind afectata grav de criza creditelor ipotecare. Unii analistii sunt de parere ca banca nu va avea profit pana in 2010.

Grupul financiar Citi este prezent din 1996 in Romania prin Citibank Romania SA si furnizeaza produse si servicii financiare companiilor nationale si internationale, companiilor mici si mijlocii, sectorului public, organizatiilor non-profit si persoanelor fizice.

Citibank Romania detinea in mai opt sucursale destinate in principal clientilor persoane juridice si 39 de agentii CitiFinancial, prin care furnizeaza credite persoanelor fizice. CitiFinancial dispune si de 668 de agenti de vanzari directe, din 50 de centre situate in intreaga tara.

SUA: Cererile de ajutor de somaj au ajuns la un maxim al ultimilor sase ani


De curand, banca americana Goldman Sachs a anuntat ca se pregateste se concedieze 10% din cei 32.500 de angajati ai sai.

Concedierile subliniaza faptul ca pana si cele mai sigure companii au fost zguduite de perioada de criza a creditelor.

Citeste mai multe despre Vikram Pandit, seful Citigroup.

Concediatii crizei in SUA si Europa
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri