Grupul a concediat deja 23.000 angajati anul acesta si se estimeaza ca numarul angajatilor va scadea la 300.000 in toata lumea, dupa o astfel de reducere de personal, conform CNBC.

Aceasta este cea mai drastica masura luata de presedintele executiv Vikram Pandit pentru revenirea pe profit si sustinerea actiunilor. Saptamana trecuta, actiunile Citigroup s-au depreciat pana la cel mai mic nivel de la infiintarea grupului, in 1998.

Banca a pierdut peste 20 miliarde dolari anul trecut, fiind afectata grav de criza creditelor ipotecare. Unii analistii sunt de parere ca banca nu va avea profit pana in 2010.

Grupul financiar Citi este prezent din 1996 in Romania prin Citibank Romania SA si furnizeaza produse si servicii financiare companiilor nationale si internationale, companiilor mici si mijlocii, sectorului public, organizatiilor non-profit si persoanelor fizice.

Citibank Romania detinea in mai opt sucursale destinate in principal clientilor persoane juridice si 39 de agentii CitiFinancial, prin care furnizeaza credite persoanelor fizice. CitiFinancial dispune si de 668 de agenti de vanzari directe, din 50 de centre situate in intreaga tara.

SUA: Cererile de ajutor de somaj au ajuns la un maxim al ultimilor sase ani

Citeste si:

De curand, banca americana Goldman Sachs a anuntat ca se pregateste se concedieze 10% din cei 32.500 de angajati ai sai.

Concedierile subliniaza faptul ca pana si cele mai sigure companii au fost zguduite de perioada de criza a creditelor.

Citeste mai multe despre Vikram Pandit, seful Citigroup.

Concediatii crizei in SUA si Europa