Creditele de consum iau amploare pe masura ce numarul celor care se imprumuta la banci pentru a merge in vacanta se apropie de sase cifre.

Creditul pentru vacanta poate fi contractat chiar si de la agentiile de turism. Acest tip de credit se poate lua apelind la banci sau, direct, de la agentiile de turism. Asta pentru ca exista parteneriate incheiate cu bancile, care vor in acest mod sa vinda mai multe credite cu un caracter sezonier, sustine Daniel Mihailescu, director Real Turism. Creditul pentru vacante este disponibil atit in lei, cit si in euro sau dolari si este acordat sub diverse forme. O parte din bani acopera costul sejurului, cheltuielile de transport si altele, in timp ce o alta parte este pusa la dispozitia clientului, cash sau pe card.

Banii de buzunar nu depasesc 50% din credit

Unele banci pun conditia ca, la acest tip de credit, suma primita cash, adica drept bani de cheltuiala, sa nu depaseasca 50% din valoarea imprumutului. In alte cazuri, banca restrictioneaza marimea creditului de valoarea transportului si a costurilor de cazare. Limita maxima de creditare este de aproximativ 10.000 de euro (sau echivalentul in lei sau dolari) si se acorda in functie de nivelul veniturilor solicitantului sau de garantiile oferite. Totusi, marea majoritate a bancilor ofera credite de vacanta de pina la 3.000-4.000 de euro, iar banii pot fi rambursati in cinci ani. Printre bancile care ofera acest podus se numara BCR, la care suma maxima este de 10.000 de euro sau echivalentul in lei, ABN Amro - cu un credit maxim de 3.000 de euro si o dobinda de 11%, respectiv Raiffeisen - cu 5.000 de euro si o dobinda de 9,5% pe an. Pe lista bancilor care mai ofera credite de vacanta se mai afla BRD, cu o valoare a imprumutului acordat intre 800-40.000 de lei noi si o dobinda de 22% pe an, BancPost - cu 3.000 de euro si Banca Transilvania - cu o suma cuprinsa intre 250-3.500 de euro.

Destinatii exotice

Creditele pentru vacanta prin agentiile de turism ofera, in fapt, doar plata sejurului. Cei care vor si bani de buzunar apeleaza direct la banci, atrage atentia Daniel Mihailescu. Domnia Sa sustine ca dosarul pentru primirea creditului se face de catre agentie, raspunsul fiind primit de client in maximum 48 de ore. In general, la acest tip de credite apeleaza cei care doresc sa plece in afara tarii. Spre Spania, Egipt, destinatii mai exotice, ne lamureste Daniel Mihailescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri