Banca a anulat finantarile proiectelor imobiliare pe care le planuia la finalul acestei veri, in valoare de 600 de milioane euro. Portofoliul de credite pe acest segment al bancii a ramas la nivelul de la sfarsitul verii, de 400 milioane euro, a spus Burduja, potrivit NewsIn.

"Atata timp cat nu mai exista cerere la fel de mare, nici Raiffeisen Bank nu mai finanteaza. Am ales sa ramanem la proiectele pe care le-am aprobat deja", a adaugat prim-vicepresedintele Raiffeisen Bank Romania.

Totodata, Burduja spune ca investitiile in proiectele imobiliare nu mai sunt o prioritate pentru Raiffeisen Bank nici in 2009.

"Vom finaliza aceste investitii aprobate, dar nu incepem alte proiecte nici anul viitor, daca actualele conditii din piata nu se vor imbunatati. Am putea finanta daca va fi o cerere mai mare, insa vom fi prudenti", a spus Burduja.

Citeste si:

In cadrul conferintei Romania Top 100 din 12 noiembrie, Marinel Burduja a spus ca unele banci-mama au redus liniile de finantare pe termen mediu si lung, insa in ce priveste finantarile pe termen scurt, bancile nu se confrunta cu probleme.

Pe de alta parte, prim-vicepresedintele Raiffeisen Bank spune ca banca a anticipat "in urma cu sase luni ca economia romaneasca si mai ales sectorul imobiliar au un potential insemnat de criza" si a pastrat o atitudine "extrem de conservatoare".

"Ne-am ferit de proiectele mari, cu probleme de distributie, si ne-am indreptat spre suprafete comerciale sau cladiri de birouri. Am investit si in proiecte rezidentiale, insa in momentul finantarii apartamentele respective erau, in mare parte, vandute", a mai spus Burduja.

In prezent, finantarile bancii indreptate spre proiecte imobiliare reprezinta aproximativ 20% din portofoliul de credite, iar din acestea, 60% sunt investitii in suprafete comerciale sau cladiri de birouri.