Pilon II: BCR Administrare Fond de Pensii, pe locul 7 in topul administratorilor de fonduri

BCR Administrare Fond de Pensii a urcat, in noiembrie, pe pozitia a 7-a in clasamentul general al administratorilor de pensii private obligatorii (Pilonul II), devansand atat BT Aegon, cat si BRD Fond de Pensii, si a ocupat primul loc intre administratorii de fonduri de pensii detinute de banci.

BCR Administrare Fond de Pensii are in prezent 141.346 de aderenti, urcand pe locul 1 in topul administratorilor de fonduri de pensii detinute de banci, conform datelor din luna noiembrie, publicate de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS).

BCR Fond de Pensii este un fond cu un profil de risc mediu. Din totalul contributiilor fondul tinteste sa investeasca 65% in instrumente financiare cu risc scazut (titluri de stat si obligatiuni), 25% in valori mobiliare tranzactionate pe piete reglementate (actiuni), 5% in instrumente ale pietei monetare, 5% in titluri de participare emise de organisme de plasament colectiv in valori mobiliare.

BCR, membra a grupului austriac Erste, gestioneaza active de peste 17,5 miliarde euro. Banca are in prezent 622 de unitati de retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori.

Clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 52 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari.

BCR emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalate peste 1.600 de bancomate (ATM) si peste 14.000 de terminale electronice operationale (POS) la comercianti pentru plata cu card.

Erste Bank este, cu cei 53.633 de angajati, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din Europa Centrala, avand peste 16 milioane de clienti in aproape 3.000 de unitati situate in 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La finalul primului semestru, totalul activelor era de 214,2 miliarde de euro, profitul net de 636,6 milioane de euro, iar rentabilitatea capitalului angajat de 15,2%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri