Tariceanu a anuntat saptamana trecuta ca Executivul va majora capitalul social al CEC Bank in scopul finantarii IMM-urilor si agriculturii. Masura face parte din programul privind cresterea economica si locurile de munca, elaborat de Executiv pentru contracararea efectelor crizei economice internationale.

In prezent, capitalul social al CEC Bank este de 719 milioane lei, decizia Guvernului urmand sa majoreze de peste doua ori capitalul bancii, detinuta integral de stat, potrivit NewsIn.

CEC Bank, ultima banca cu activitati de retail controlata de stat, a mai primit o infuzie semnificativa de capaital si dupa anularea privatizarii bancii, la sfarsitul lui 2006, cand statul a considerat prea mic pretul de circa 60 milioane euro oferit de grupul financiar grec National Bank of Greece (NBG) pentru 70% din actiunile bancii.

Citeste si:

CEC Bank si-a sporit de aproape patru ori profitul net in primele zece luni ale acestui an, pana la 328 milioane lei, valoare care include banii incasati din vanzarea participatiei la Asiban. Activele bancii au ajuns la finalul lui octombrie la 13,6 miliarde lei (3,7 miliarde euro), in crestere cu 51,65% fata de a zecea luna din 2007.

Banca are cea mai extinsa retea din Romania, de peste 1.400 de unitati, multe in mediul rural.