Suma totala incasata de administratori in cea de-a saptea etapa de virare a contributiilor de catre CNPAS se ridica la 104,26 milioane lei (27,78 milioane euro), din care 3,56 milioane lei (circa 1 milion euro) reprezinta restantele aferente lunilor anterioare.

Intr-un clasament al fondurilor cu cei mai bine platiti clienti, pe primul loc ramane ING Fond de Pensii, care are participanti cu un venit mediu de 443 euro, urmat indeaproape de AIG, cu un salariu mediu de 442 euro.

Pe locul trei se afla BRD (406 euro), urmatoarele locuri fiind ocupate de BCR (404 euro), Aviva (382 euro) si Bancpost, cu un venit mediu pe participant de 372 euro.

Ponderea conturilor goale a crescut in septembrie la 23,74% din numarul total de participanti, de la 22,68% in august.

Citeste si:

Cele 14 fonduri de pensii obligatorii aveau 3.852.292 participanti la 31 octombrie.

Pe piata pensiilor private obligatorii vor ramane 13 jucatori dupa incheierea fuziunii dintre BCR Fond de Pensii si Omniasig Pensii.

La sfarsitul lunii septembrie, grupul Banca Comerciala Romana (BCR), care controleaza al optulea jucator pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), a anuntat ca s-a inteles cu actionarii administratorului Omniasig Pensii pentru preluarea acestuia.

In acest an, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Ponderea va creste anual cu cate o jumatate de punct procentual, pana la atingerea nivelului de 6% aplicat venitului lunar brut, intr-un interval de opt ani.