Piata romaneasca de leasing a avansat cu 29,7% in primele noua luni din acest an pana la 4,296 miliarde euro, comparativ cu cresterea de 42% inregistrata in ianuarie-septembrie anului trecut, mai ales ca urmare a intrarii in vigoare a taxei de poluare, potrivit datelor ALB.
In primele noua luni din 2007, piata romaneasca de leasing a avut o valoare de 3,31 miliarde euro.

Rezultatele din al treilea trimestru au fost influentate de introducerea taxei de poluare, incepand cu 1 iulie 2008. Aceasta a inlocuit vechea taxa de prima inmatriculare, care a functionat din 2007 pana in primul semestru din 2008.

In primele noua luni din 2008, segmentul de autovehicule a avut o pondere de 73% din piata romaneasca de leasing, cu o valoare de 3,1 miliarde euro, in timp ce segmentul imobiliar a avut o cota de 7% si un volum de 317,15 milioane euro.

In aceeasi perioada, echipamentele aveau o pondere de 20% din structura pietei de leasing, cu finantari de 857,88 milioane euro, potrivit datelor ALB.

Piata auto a inregistrat un avans de numai 48% in al treilea trimestru din 2008, fata de o crestere de 104% in trimestrul al doilea fata de primele trei luni din acest an.

Segmentele de leasing de echipamente si imobiliar au inregistrat o temperare puternica a avansului, la 33%, respectiv 65% in trimestrul al treilea din acest an, de la 117%, respectiv 103% in al doilea trimestru din 2008 fata de primele trei luni ale anului.

Insa efectele scaderii puternice a vanzarilor auto ar putea afecta puternic piata de leasing incepand cu luna octombrie, potrivit unei declaratii din 14 noiembrie a secretarului general al ALB, Adriana Ahciarliu.

Societatile din Asociatia Societatilor Financiare din Romania (ALB) reprezinta 93% din piata romaneasca de leasing.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri