MKB Romexterra ofera "unele pasuiri" si negociaza cu clientii ce au intarzieri la plata creditelor, pe fondul cresterii numarului restantelor in ultimele doua luni, insa toate bancile din Romania se confrunta cu astfel de probleme, a declarat presedintele executiv al bancii, Adrian Radu.
"Exista probleme in toate bancile legate de rambursarea creditelor. Evident ca oferim anumite pasuiri clientilor, sunt unele negocieri, insa nu marim scadenta la credite destul de mult", a spus Radu, in cadrul reuniunii anuale a Institutului Bancar Roman (IBR).

Directorul Directiei de Supraveghere din cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Nicolae Cinteza, a declarat la Sinaia ca totalul creditelor mai mari de 20.000 lei contractate de populatie si afectate de restante a crescut ingrijorator de la inceputul anului, cu aproape doua puncte procentuale, pana la 8,28% din volumul total al imprumuturilor peste aceasta suma.

Totusi, presedintele executiv al MKB Romexterra Bank considera ca bancile "nu isi vor lasa clientii sa cada decat in situatii extreme", pe fondul inrautatirii contextului crizei internationale, care ar putea genera probleme sistemului bancar cel putin un an de zile de acum inainte.

Pe de alta parte, Radu a spus ca acordarea creditelor pe perioade de doua generatii nu este o solutie in actualul context economic, potrivit NewsIn.

Referitor la modificarea noului regulament de creditare impus de Banca Nationala a Romaniei (BNR), presedintele MKB Romexterra sustine ca banca centrala "va incerca sa relaxeze normele si, intr-adevar, exista posibilitatea ca ele sa ajunga la fel ca acum sase luni, insa modificarea va depinde de cat de mult se va contracta creditarea, situatie care nu neaparat va fi un factor negativ".

Presedintele MKB Romexterra sustine ca bancile trebuie sa dea dovada de prudenta in perioada urmatoare, sa isi monitorizeze clientii si sa gaseasca solutii pentru a furniza un flux pozitiv al lichiditatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri