BRD SocGen (BRD) a contestat in justitie amenda aplicata de Consiliul Concurentei in urma unui control realizat la sfarsitul lunii octombrie, sustinand ca nu s-au constatat fapte anticoncurentiale, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Inceput si realizat in conditii care nu au fost clarificate nici pana in acest moment, BRD-Groupe Societe Generale a permis controlul in ciuda faptului ca solicitarea inspectorilor de concurenta era afectata de mai multe vicii de fond si de forma", se arata in comunicatul bancii.

BRD apreciaza ca amenda nu a fost aplicata ca urmare a constatarii vreunei fapte anticoncurentiale, masura fiind astfel considerata ilegala si netemeinica.

Consiliul Concurentei anuntase la sfarsitul lui octombrie ca s-a autosesizat si a declansat o investigatie in privinta unor posibile intelegeri intre anumite banci.

"Investigatia are la baza suspiciuni privind posibilul schimb de informatii, precum si anumite conduite comerciale evidentiate, de altfel si de mass-media, in acest sector", declarase Gheorghe Oprescu, presedintele Consiliului Concurentei.

Inspectorii Consiliului Concurentei au realizat in cadrul acestei investigatii o serie de inspectii inopinate la sediile principalilor actori ai pietei bancare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
RCS-RDS, acuzata de abuz de pozitie dominanta