Numarul total de carduri emise, inclusiv cele cu dubla marca (co-branded) si cele cu functie de moneda electronica, a ajuns la 21,8 milioane la 30 septembrie, de la 20,18 milioane, la jumatatea anului, inregistrand o crestere de 8%, conform datelor bancii centrale.
Din totalul de aproape 22 de milioane de carduri, numai 13,3 milioane erau valide in circulatie la sfarsitul lunii septembrie. Din acelasi total, mai putin de jumatate erau carduri active, 10,85 milioane, in scadere cu 0,7% fata de numarul cardurilor active de la 30 iunie 2008.

La sfarsitul lunii septembrie, erau inregistrate 10,5 milioane de carduri de debit valide, fata de 10,3 milioane la finalul celui de-al doilea trimestru al acestui an. Numarul cardurilor de credit valide a crescut pana la 2,7 milioane la 30 septembrie, de la 2,5 milioane la sfarsitul lunii iunie.

Numarul bancomatelor din tara a ajuns la 30 septembrie la 8.778, in crestere cu 5,67% fata de sfarsitul lunii iunie, cand se aflau 8.307 bancomate in evidenta bancii centrale.

Numarul aparatelor pentru plata cu cardul la comercianti (POS) a inregistrat o crestere de 5% in cel de-al treilea trimestru, pana la 84.422, de la 80.366 de POS-uri inregistrate la 30 iunie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri