Omniasig: Majorarea costurilor cu reparatia masinilor urca tarifele Casco la nivelul pietei

Cresterea costurilor cu reparatia autovehiculelor, dar si rezultatelor slabe inregistrate de piata asigurarilor auto din Romania sunt principalii factori de majorare a tarifelor pentru politele Casco, considera Robert Mirea, director al directiei auto al companiei.

In ce priveste compania Omniasig, "pentru Casco, momentan, tarifele nu au fost modificate. Pentru RCA, tariful notificat la CSA pentru 2009 a ramas la acelasi nivel precum cel afisat pe pagina de internet a companiei", a declarat Mirea, citat de NewsIn.

El a adaugat ca urmeaza sa fie stabilite noi modalitati de calcul pentru primele Casco, care vor avea in vedere conditiile actuale din piata asigurarilor din Romania.

Oficialul Omniasig considera ca tarifele RCA pentru 2009 nu vor creste cu mai mult de 10% la nivelul pietei, asa cum estimase si presedintele CSA, Angela Toncescu.

Scumpirea politelor RCA la nivelul pietei de asigurari este determinata, printre altele, de "majorarea limitelor de despagubire pentru 2009, de cresterea costurilor de reparatie pentru autovehicule si de rezultatele slabe inregistrate de societatile de asigurare din Romania pentru asigurarea RCA".

"Principalul obiectiv al Omniasig-Vienna Insurance Group este mentinerea unei linii ascendente a profitabilitatii, precum si pastrarea unei cote de piata similare celei actuale", a adaugat oficialul Omniasig.

Potrivit lui Mirea, acelasi obiectiv este urmarit de societate si pe segmentul de asigurari RCA.
Societatile autorizate sa incheie asigurari de raspundere civila auto obligatorie (RCA) si Casco au afisat afaceri de 4,05 miliarde de lei (1,1 miliarde de euro) in primele noua luni, cu 33% mai mult fata de aceeasi perioada din 2007.

In perioada analizata, companiile de asigurare au platit despagubiri de 1,72 miliarde de lei pe segmentul Casco, cu 42,3% fata de perioada similara din 2007.

Pe segmentul de asigurari RCA, despagubirile datorate de asiguratori (despagubirile platite plus rezervele de dauna) au ajuns la 1,72 miliarde de lei, in crestere cu circa 50% fata de acelasi interval din 2007.

Pentru primele noua luni ale acestui an, Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) a afisat prime brute subscrise de 493,11 milioane lei pe segmentul de asigurari Casco, in crestere cu 82,87% fata de aceeasi perioada din 2007.

In ce priveste asigurarile RCA, cresterea a fost de 20,89%, volumul incasarilor ajungand la 223,72 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri