Rezerva valutara a Romaniei a scazut in noiembrie cu 90 mil. euro

Rezerva de aur si valute a Romaniei a crescut usor in penultima luna din acest an, cu 114 milioane euro (0,4%) pana la 29,34 miliarde euro, ca urmare a aprecierii rezervei de aur, care a compensat scaderea rezervelor valutare cu 90 milioane euro.

Rezervele valutare au scazut in noiembrie pana la 27,228 miliarde euro. pe fondul unor intrari mai mici decat iesirile.

Astfel, intrarile la rezerva valutara au insumat 1,62 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, operatiuni pe piata interbancara, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele, conform datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Iesirile de 1,709 miliarde euro au reprezentat "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, operatiuni plati din contul Comisiei Europene, operatiuni pe piata interbancara, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele", declara reprezentantii BNR.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a ajuns la 2,1 miliarde euro, in urcare cu aproape 200 milioane euro fata de luna anterioara.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) erau in 30 noiembrie de 29,34 miliarde euro, comparativ cu 29,226 miliarde euro la 31 octombrie.

Platile scadente in luna decembrie in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Economiei si Finantelor, insumeaza 85 milioane euro, fata de 57 milioane euro in noiembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
UniCredit Consumer Financing taie dobânda la creditele semnate electronic
Setari Cookie-uri