Secretarul de stat in cadrul MEF, Eugen Teodorovici, a sustinut initiativa Bancii Europene de Investitii (BEI) de a creste sprijinul financiar acordat intreprinderilor mici si mijlocii, precum si cel din domeniul energiei si schimbarilor climatice, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), care a prezentat concluziile reuniunii din 2 decembrie, scrie NewsIn.

In acelasi timp, oficialul MEF a atras atentia asupra sectorului auto si a necesitatii cresterii sumelor alocate pentru acest sector, avand in vedere costurile ridicate pe care le presupune adaptarea la regulile privind emisiile de carbon, se mai arata in comunicat.

Pachetul financiar promovat prin intermediul BEI in domeniul energiei si schimbarilor climatice trebuie sa includa si mecanisme de garantare a imprumuturilor accesate de producatorii auto, care au un rating speculativ, mai ales in actualele conditii de piata, potrivit MEF.

In cadrul sedintei, s-a mai discutat despre flexibilizarea regulilor de accesare a fondurilor structurale. "In conditiile financiare dificile actuale, consider bine venita posibilitatea ca statele membre sa cheltuiasca in prima faza fondurile europene, iar co-finantarea nationala aferenta sa fie pusa la dispozitie la final", a declarat Eugen Teodorovici, citat in comunicat.