Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat prospectul schemei de pensii facultative pentru Eureko Confort - Fond de Pensii Facultative al Interamerican, cu grad mediu de risc, al zecelea fond de pe piata pensiilor private facultative, a anuntat CSSPP.

Fondul este administrat de Interamerican Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA, societate autorizata de CSSPP pentru desfasurarea activitatii pe piata pensiilor facultative (pilonu III), se arata intr-un comunicat.

Astfel, numarul fondurilor de pensii facultative a ajuns la zece, dupa 18 luni de functionare a sistemului de pensii facultative.

Fondurile sunt administrate de opt companii autorizate, supravegheate si controlate de catre CSSPP in scopul protejarii intereselor participantilor in acest sistem.

Valoarea activelor nete ale celor noua fonduri de pensii private facultative (pilonul III) care isi desfasoara activitatea in Romania se situa la 65,8 milioane lei (18 milioane euro) la 31 octombrie, iar numarul de participanti atrasi de acestea depasea 135.000 de persoane, potrivit datelor publicate de arbitrul pensiilor private.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Mercedes-Benz Vans lansează o campanie de sprijin pentru antreprenori
Setari Cookie-uri