O slabire semnificativa a monedei nationale in raport cu euro va conduce la o majorare a tarifelor Casco, cel putin in cazul Allianz-Tiriac Asigurari, in conditiile in care preturile la piesele de schimb si manopera sunt exprimate in moneda unica, a spus un director din companie.
Astfel, deprecierea leului va majora valoarea cheltuielilor cu despagubirile, a mentionat directorul executiv asigurari generale din cadrul Allianz-Tiriac Asigurari, Aurel Badea.

In ce priveste asigurarea Casco, "pentru 2009 nu au fost necesare ajustari de prima relevante", a precizat el.

"Doar in situatia in care cursul de schimb va aduce o slabire semnificativa a monedei nationale in raport cu euro am putea fi nevoiti sa luam masuri de crestere a cotatiilor, intrucat costurile pieselor de schimb si manoperei sunt exprimate in euro si, prin urmare, valoarea cheltuielilor cu despagubirile ar creste proportional cu rata de depreciere a monedei nationale in raport cu euro", a declarat Badea, citat de NewsIn.

La Allianz-Tiriac Asigurari, pe segmentul de clienti persoane fizice, masurile de subscriere a riscurilor in concordanta cu profilul de risc individual au fost luate deja incepand cu decembrie 2006 in mai multe etape, in paralel cu masuri de control si eficientizare a administrarii proceselor de lichidare a daunelor, a aratat directorul mentionat.

In urma acestor masuri implementate progresiv, Allianz-Tiriac nu a avut nevoie de ajustari de prima relevante pentru 2009, sustine Badea.

"In ce priveste tarifele pentru asigurarea Casco, la fel ca si in cazul asigurarii obligatorii RCA, portofoliul este segmentat, fiecare segment avand practic o abordare separata", a spus oficialul Allianz-Tiriac.
Portfoliul de persoane juridice al companiei avea rezultate bune in ansamblu din punctul de vedere al daunalitatii, motiv pentru care tarifele nu au crescut decat pe segmentele de vehicule cu rezultate puternic negative.

"Rezultatele bune s-au datorat atat masurilor de subscriere luate anterior - in sensul segmentarii ofertei in functie de profilul de risc al asiguratului, rezultand astfel tarife individualizate, dar si masurilor luate pe partea de administrare a daunelor - centralizarea lichidarii daunelor, controlul costului cu piesele de schimb si ora de manopera", a mai spus Badea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri