Agricover Credit IFN, divizia de finantare a grupului Agricover, isi majoreaza capitalul social cu inca 6 milioane lei, pana la 39,46 milioane lei (10,24 milioane euro) si a trecut pe profit la sfarsitul lui octombrie, obiectiv ce era prevazut pentru 2009.
Pentru 2009 Agricover Credit IFN a revizuit in scadere volumul creditelor de plasat de la 111 milioane lei la circa 75 milioane lei, din cauza contextului economic previzionat.

In primele opt luni de activitate, Agricover Credit a acordat finantari de 50 milioane lei, cu mult peste estimarile initiale de aproximativ 14 milioane lei.

"Creditele pentru agricultura au avut din pacate de-a lungul anilor o pondere nesemnificativa in totalul finantarilor acordate de institutiile financiare bancare si nebancare. Agricover Credit isi propune sa devina un actor important pe aceasta piata, beneficiind in acest scop de experienta pe care o are in agribusiness grupul din care face parte - Agricover", a precizat Liviu Dobre.

Agricover Credit s-a lansat in martie, cand avea un capital social de 760.000 lei. Compania si-a majorat capitalul social pana la 33,46 milioane lei in prezent, la Registrul Comertului fiind depusa documentatia aferenta cresterii acestuia mai departe, respectiv la 39,46 milioane lei.

Majorarile succesive de capital social au fost realizate prin aport in numerar al actionarilor, astfel incat, in prezent, acesta este impartit in 3.946.000 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 10 lei, iar Agricover SA detine 83,83% din actiuni, in timp ce Suntory Agrochemical, divizia de distributie a grupului Agricover, controleaza un pachet de 16,17%, potrivit companiei.

La sfarsitul lui octombrie, Agricover Credit IFN a recuperat pierderile aferente demarajului si a trecut pe profit, desi acest obiectiv era prevazut a fi atins abia anul viitor.

Agricover Credit IFN acorda fermierilor credite de capital de lucru pentru infiintarea, intretinerea si recoltarea culturilor.

"Agricover Credit IFN are o facilitate unica in Romania: stingerea creditelor se poate face atat in bani, cat si prin produse. Acest lucru este posibil ca urmare a activitatii integrate a unora dintre diviziile grupului, adica a stransei colaborari dintre Agricover Distributie (care furnizeaza fermierilor inputuri si pachetele tehnologice), Agricover Credit (care realizeaza finantarea acestora) si Agricover Cereale (care poate prelua recoltele pentru stingerea datoriilor)", a explicat directorul general al Agricover Credit, Liviu Dobre.

Creditele sunt acordate in lei, pe o durata mai mica de 12 luni, cu un calcul de dobanda scadenta lunar sau capitalizata si cu scadenta stabilita la recoltare, se mai arata in comunicat.

"In ceea ce priveste garantarea creditului, acceptam garantii sub forma gajurilor pe recolte, a instrumentelor de plata avalizate in nume personal, gajuri mobiliare si/sau ipoteci", a adaugat Liviu Dobre.

Agricover Credit IFN a fost infiintata in decembrie 2007 si a fost inscrisa in registrul general al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) in martie 2008. Agricover Credit IFN ofera credite, respectiv finantare pentru tranzactii oficiale, credite de consum, credite imobiliare (cu exceptia creditelor ipotecare) si alte intermedieri financiare precum operatiuni de factoring, emitere de garantii sau garantarea creditului. Tototdata, compania va desfasura si activitati de agent de asigurari, in special activitati de intermediere pentru produsele de asigurare complementare cu produsele societatii.

Grupul Agricover a fost infiintat in anul 2000, in urma fuziunii dintre Comcereal Buzau SA si Ulvex SA Buzau.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri