Interamerican Pensii, care gestioneaza fondul de pensii facultative "Eureko Confort" aprobat recent de arbitrul pensiilor private, nu percepe taxa de administrare a activelor pentru 2009 si 2010, a anuntat luni compania.
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat saptamana trecuta prospectul schemei de pensii facultative pentru Eureko Confort - Fond de Pensii Facultative al Interamerican, cu grad mediu de risc, acesta fiind al zecelea fond de pe piata pensiilor private facultative.

In luna iulie, Interamerican Pensii a aplicat pentru obtinerea licentei de administrare a fondurilor de pensii facultative.

Fondul pentru care Interamerican a primit autorizare, Eureko Confort, este un fond cu risc mediu, care plaseaza 65% din active in instrumente cu venit fix si 35% in actiuni.

Acest fond se deosebeste de restul fondurilor prezente pe piata prin oferirea unei garantii a pensiei pe care beneficiarii o vor primi in cazul decesului din accident a participantului, se arata in comunicat. Astfel, daca un participant Interamerican Pensii moare din cauza unui accident, beneficiarii acestuia vor putea primi cel putin 3.000 lei.

"Suntem pregatiti sa intram pe piata pensiilor facultative. Consideram ca aceasta piata are un potential enorm deoarece in Romania exista o nevoie clara de pensii facultative suplimentare pentru ca angajatii sa se poata bucura de un venit consistent in momentul pensionarii", a declarat directorul general al Interamerican Pensii, Besim Jawad.

El sustine ca pensia facultativa va fi una dintre cele mai eficiente metode de motivare si fidelizare a angajatului, precum si un mod eficient de atragere a noilor angajati calificati.

"Mai mult decat atat, tratamentul fiscal aplicat contributiilor la pilonul III face foarte atractiva pentru companii posibilitatea de a oferi pensii facultative", a adaugat Jawad.

Directorul general al Interamerican Pensii considera ca marirea deductibilitatii fiscale a contributiilor pe pilonului III va conduce la o crestere a acestei piete in urmatorii ani.

Executivul a aprobat majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative (pilonul III) pana la 400 de euro/angajat din 2009, de la 200 euro in prezent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri