UniCredit Tiriac Bank va finanta doar cel mult 50% din valoarea proiectelor companiilor, fata de 80% in prezent, ca masura prudentiala, insa vrea ca la finalul lui 2009 sa isi sporesca volumul creditelor fata de 2008, a spus directorul retelei corporative a bancii, Gabriel Jeflea.

"Atunci cand bancile finantau pana la 80% din valoarea proiectelor, finantarile se acordau in baza unei cresteri a pietei. Riscurile sunt altele acum si finantam in functie de ce putem estima. Odata ce piata va deveni mai predictibila si finantarile vor reveni la acelasi procent", a spus Jeflea, citat de NewsIn.

El a adaugat ca UniCredit Tiriac Bank isi restructureaza, in prezent, categoriile de risc unde sunt incadrati clientii companii in vederea acordarii de imprumuturi.

"La nivelul administrarii riscului, bancile vor trebui sa gaseasca formule concrete ca reactie raportata la ce se intampla. Va fi extrem de dificil sa gasim solutii pentru a face viabil ce schiopateaza in prezent. Clientii vor fi segmentati mai clar din punctul de vedere al riscurilor, iar conditiile de creditare, inclusiv dobanzile, vor reflecta mult mai clar aceste diferente", a mai spus directorul responsabil de segmentul corporativ al bancii.

Jeflea a mai spus ca UniCredit Tiriac Bank va prefera in viitor clientii deja existenti ai bancii si liderii de piata.
Cu toate acestea, banca intentioneaza ca si in 2009 sa isi creasca volumul de credite acordate pe segmentul companiilor, orientandu-se asupra finantarilor mari si asupra clientilor siguri, sustine Jeflea.

"Nu cred ca va fi rata de crestere mai mare, dar vrem sa crestem volumul total al creditelor si in 2009", a spus directorul de corporate al bancii.

In plus, UniCredit Tiriac Bank vrea sa isi continue extinderea la nivel local si anul viitor, a adaugat Jeflea.

"Strategia noastra de extindere va continua, chiar daca nu in acelasi ritm. Momentan facem planul de buget pe 2009 si nu stim exact cu cat ne vom extinde", a mai spus Jeflea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri